Tomašić zbog Grabar Kitarović napušta stranku?

Predsjednica HSPAS-a Ruža Tomašić izjavila je u utorak da i dalje podržava Kolindu za predsjednicu Republike, ali i naglasila da s tim u vezi od HDZ-a očekuje 'partnersko ponašanje'.

29.10.2014.
17:44
VOYO logo

"Od samog sam početka rekla da je podržavam, još i prije nego je moja stranka oko toga zauzela službeno stajalište. Ali ipak od HDZ-a očekujem nekakvo partnersko ponašanje ili dogovor. Ako žele da dam konkretnu podršku gospođi Grabar Kitarović onda se sa mnom trebaju dogovoriti. Ne očekuju valjda da će me nazvati dan ranije da se pojavim na nekom skupu i još mi pritom reći što moram govoriti, izjavila je Tomašić za Novi list.

Glavni tajnik HSPAS-a Pero Ćorić rekao je da će njihova stranka održati tri motivacijska skupa s članovima kako bi iskazali podršku Grabar Kitarović. Jedan će se održati 28. studenog u Zagrebu, drugi dan kasnije u Vukovaru dok će treći biti u Zadru za kojeg još nemaju točan termin. Kako je najavio Ćorić, na njima će se pojaviti Grabar Kitarović, a očekuju i da se pojavi predsjednica Ruža Tomašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve će se znati 8. studenoga

Tomašić i Ćorić imali su prije nekoliko tjedana javni sukob oko toga treba li podržati HDZ-ovo protivljenje uvođenju preferencijalnog glasanja. Konačni će ishod ovog sukoba, o kojem izravno ovisi i sastav HDZ-ove koalicije, bit će poznati u subotu 8. studenog kada će se održati sjednica predsjedništva HSPAS-a.

"Na toj sjednici će se raspravljati o odnosima u stranci. Glavni tajnik ne bi smio govoriti po novinama onako kako je govorio Ćorić", rekla je Tomašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U političkim kuloarima kruži verzija da je Ćorić praktički preuzeo stranku jer je Tomašić zadnjih godinu i pol provela u Europskom parlamentu.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Tomasic-napusta-HSP-AS-zbog-nesuglasica-u-kampanji-Grabar-Kitarovic

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo