HAK I DHMZ / Olujna bura stvara probleme u prometu! Dio Hrvatske pod crvenim alarmom

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u gorju jak s mogućim olujnim udarima. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim

16.12.2023.
9:12
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

U unutrašnjosti djelomice sunčano, više oblaka u Gorskom kotaru i Lici gdje će lokalno biti susnježice i snijega, a na Jadranu sunčano i vjetrovito, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za subotu.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u gorju jak s mogućim olujnim udarima. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim. Krajem dana i osobito u noći vjetar u slabljenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviša dnevna temperatura zraka od 3 do 7 na kopnu, a između 9 i 12 Celzijeva stupnja duž obale te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 između Sv. Roka i Posedarja, a obilazak je Sveti Rok-Gračac (DC1)-Knin (DC1)-Kistanje (DC59)-čvor Benkovac i obrnuto, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve skupine vozila zatvorena je zbog olujnog vjetra i državna cesta Gračac-Zaton Obrovački (DC27).

Image
letovi odgođeni /

FOTO Moskvu zatrpao rekordan snijeg! Avionske piste pod debelim pokrivačem, u Sibiru - 50 stupnjeva

Image
letovi odgođeni /

FOTO Moskvu zatrpao rekordan snijeg! Avionske piste pod debelim pokrivačem, u Sibiru - 50 stupnjeva

Samo za osobna vozila zbog jakog vjetra otvorene su: A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom kroz Gorski kotar (DC3); državna cesta Solin-Klis (DC1); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te čvorova Zaton Doli i Prapratno; državna cesta Karin-Zaton Obrovački (DC27); državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); most dr. Franja Tuđmana kod Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s priključnim vozilom (I. skupina vozila).

Na državnoj cesti Borje-Klapavice (DC1) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina vozila)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog vjetra u prekidu su trajektne linije: Prapratno-Sobra, Ploče-Trpanj, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Sumartin-Makarska, Prizna-Žigljen;

katamaranske linije: Ubli-Korčula-Dubrovnik, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka;

Tekst se nastavlja ispod oglasa

brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Nevjerojatna snimka filmske potjere za psićem na autocesti: Pobjegao vlasnicima, a onda svi udružili snage da ga uhvate

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo