IPAK SE NIJE DAO /

Butković priznao: 'Naravno da sam razmišljao o ostavci nakon tragedije. Ali...'

Inzistirao je na tome da će se odgovornost tražiti kada istrage budu gotove

12.9.2024.
12:27
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u četvrtak je odgovarajući na pitanja novinara priznao da je razmišljao o ostavci nakon tragedije u Malom Lošinju u kojoj su poginula tri zaposlenika Jadrolinije.

"Nisam ja rekao da razmišljam o ostavci, cijelo me vrijeme pitaju i pitanje je legitimno. I naravno da sam o tome razmišljao, govorimo o tragediji. Inzistirao sam od početka da se sazna istina, moja je dužnost ostati kako bih dobio odgovore", rekao je Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su pitali i je li zadovoljan Davidom Soptom, čelnikom Jadrolinije. "Sve je u redu, samo polako. O odgovornosti ne možemo govoriti, istraga još traje. Polako, polako..." inzistirao je Butković.

Nastavio je da se ne može govoriti o odgovornosti jer istrage još traju. "Državno odvjetništvo i policija rade na njima, a imamo i istragu Agencije za sigurnost i istraživanje nesreća. Kada istrage budu gotove, moći ćemo govoriti o odgovornosti", rekao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije htio komentirati smjene na nižoj razini u Jadroliniji rekavši da one "nisu u nadležnosti ministra niti ministarstva", te je dodato: "Zadovoljan sam svakom odlukom koja će doprinijeti da svaka tvrtka u mom resoru bude još uspješnija i još bolja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo