dolaze izbori... / Oleg Butković o Penavinim istupima: 'Domovinski pokret želi nešto ušićariti'

Image
Foto: Borna Jaksic, Patrik Macek/Pixsell

Butković je, na pitanje je li Vlada otela Kolonu sjećanja kako tvrdi Penava, odnosno je li zakonom na neki način iskoristila svoju poziciju, odgovorio je “opet politizacija”

6.11.2023.
16:24
Borna Jaksic, Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar Oleg Butković ocijenio je u ponedjeljak da su istupi gradonačelnika Vukovara Ivana Penave u vezi obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara "zbog toga što dolaze izbori, u svrhu predizborne kampanje".

"Ovo forsiranje i ovaj način koji dijeli hrvatsko društvo i branitelje je, nažalost, samo u svrhu predizborne kampanje jer znamo da nam slijede izbori, i tu stranka Domovinski pokret želi na taj način nešto ušićariti," rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Butković smatra da to nije dobro, vjeruje da će sve proći dostojanstveno i bez podjela, da će na Dan sjećanja svi biti jedinstveni i u Vukovaru i u Škabrnji jer njihova žrtva to zaslužuje.

Na upit je li to zloporaba Vukovara i njegove žrtve, Butković je odgovorio da na neki način jest. "Bez obzira kojoj stranci pripadali i koju funkciju obnašali, mislim da je red da se zajedno s Vladom, ministarstvom branitelja i unutarnjih poslova, udrugama, dogovori protokol i kako ćemo to obilježiti", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GRADONAČELNIK VUKOVARA /

Penava: 'Imamo presudu Haaga za Ovčaru, a nemamo hrvatsku presudu za zločine nad Vukovarom'

Image
GRADONAČELNIK VUKOVARA /

Penava: 'Imamo presudu Haaga za Ovčaru, a nemamo hrvatsku presudu za zločine nad Vukovarom'

“Kada se donosio zakon, Penava je bio u HDZ-u, ali to više nije bitno, zakon je donijet u najboljoj namjeri, da Vukovar i Škabrnja budu neradni dani, da se tim najsjajnijim i teškim dijelovima naše povijesti dade veći značaj. Treba sjesti za stol, bez obzira na stranke, toga dana trebamo biti svi jedinstveni", kazao je.

Rekao je da će se još vidjeti u vezi protokolom, tko će gdje biti u koloni u Vukovaru, no da to nije ni bitno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osobno će vjerojatno ići u Škabrnju, ali će još "vidjeti raspored".

Smatra da o postizbornoj koaliciji HDZ-a i Domovinskog pokreta sada nije primjereno govoriti, jer nisu raspisani izbori niti je raspušten Sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o recesiji odgovorio je da Hrvatska nije izolirani otok, ali da kod nas recesije nema, inflacija pada, a mjere daju rezultate te se ove godine očekuje gospodarski rast od 2,8 posto.

Vjeruje da do rasta inflacije neće doći. Vlada će donositi pravovremene odluke i koristiti raspoložive mehanizme, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da rast BDP-a nije "napumpan" rastom inflacije, ističe da je sezona bila sjajna, veliki je investicijski ciklus, a potrošnja raste, pa je rastao i BDP.

POGLEDAJTE VIDEO: Hoće li biti dvije Kolone sjećanja? Tužna obljetnica se bliži, bi li Vukovar opet mogao biti podijeljen?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo