Olakšavaju se obiteljska ulaganja u solarnu eneriju

Vlada je donijela i odluku da se u mirovnu misiju UN-a u Siriju upućuju u 2012. i 2013. dva pripadnika Oružanih snaga RH u svojstvu vojnih promatrača, uz mogućnost rotacije.

3.5.2012.
12:30
VOYO logo

Vlada je na današnjoj sjednici dopunila Zakon o tržištu električne energije na način da olakša malim obiteljskim gospodarstvima postavljanje solarnih ploča. Kako je objasnio prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, pri tom se više neće morati prolaziti proceduru od 11 stepenica u prosječnom trajanju od 14 mjeseci, već dvije stepenice s gornjom granicom trajanja od 60 dana.

U Hrvatskoj je u zadnjih sedam godina, dodaje, instalirano solarnih panela od samo 500 kilovatsati. "Ovo želimo pretvoriti u nekoliko desetaka megavata što bi omogućilo nekoliko desetaka milijuna eura vrijedne investicije. Ovo je ulaganje u budućnost", kazao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

500.000 kuna godišnje za dva časnika u Siriji

Vlada je na sjednici dopunila i Zakon o podjeli trgovačkog društva HŽ i to na način da se Hrvatske željeznice d.o.o.mogu uz prethodnu suglasnost Vlade dijeliti, pripajati, spajati te provoditi druge statusne promjene. Time se, kažu iz Vlade, stvaraju zakonske pretpostavke za "fleksibilniju organizacijsku strukturu unutar sustava HŽ-a". U sklopu tog restrukturiranja predviđeni su i otkazi, a zbog čega oko 500 radnika HŽ Infrastrukture prosvjeduju danas prije podne pred direkcijom HŽ-a u Mihanovićevoj ulici protiveći se namjeri Uprave da otpusti više stotina radnika. Pri tom traže i povlačenje iz procedure prijedloga pravilnika o organizaciji HŽ infrastrukture u kojem se kao višak iskazuje 1.200 radnika.

Vlada je danas donijela i odluku i da se u mirovnu misiju Ujedinjenih naroda u Siriju upućuju u 2012. i 2013. dva pripadnika Oružanih snaga RH u svojstvu vojnih promatrača, uz mogućnost rotacije. Financijska sredstva za to osigurana su iz državnog proračuna, a po časniku će nas koštati 250.000 kuna godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo