OKRŠAJ INTELEKTUALACA IZ MOŽEMO! I PAMETNO: / Bakić napao Puljka da je izrekao dvije krupne lažu, splitski profesor brzo odgovorio: 'Tužan sam...'

Image

Bakić je na Facebooku napisao da je Puljak izgovorio dvije krupne laži o Možemo! pa postavio pitanje što znanost ima s lažima i je li laži vrijedan mandat u saboru

1.7.2020.
18:41
VOYO logo

Profesor na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu Damir Bakić te ujedno kandidat platforme Možemo! razljutio se izjavama splitskog profesora Ivice Puljka iz stranke Pametno. Razlog se krije u sinoćnjem Puljkovom intervjuu u Dnevniku Nove TV kada je Puljak konstatirao da Pametno i Možemo! nisu postigli dogovor jer je platforma Možemo! otišla prelijevo.

Bakić je na Facebooku napisao da je Puljak izgovorio dvije krupne laži o Možemo! pa postavio pitanje što znanost ima s lažima i je li laži vrijedan mandat u saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LIDER STRANKE PAMETNO: /

'Slavoniju vidimo kao centar znanja, inovacija i poduzetništva'

Image
LIDER STRANKE PAMETNO: /

'Slavoniju vidimo kao centar znanja, inovacija i poduzetništva'

Bakić: 'Niti je Možemo! ikuda otišlo niti smo ikada išta dogovarali'

Puljak je u gostovanju na Novoj TV rekao: "U početku smo mi razgovarali s njima jer smo mislili da su oni centralna lijeva opcija, ali onda su oni otišli jako, jako lijevo... oni žele nacionalizirati štednju, oduzeti mirovine građanima i čak oduzeti jedan dio imovine građanima." Bakić je komentirao da je Puljak u dvije rečenice izrekao dvije krupne laži.

Image

11.02.2019., Zagreb Damir Bakic, profesor Prirodoslovno-matematickog fakulteta.

Photo: Igor Soban/PIXSELL

"Prvo, stranka Pametno nije u početku razgovarala s Možemo! da bi poslije odustala jer je Možemo! tobože otišlo jako, jako lijevo. Niti je Možemo ikuda otišlo, niti smo ikad išta dogovarali. Čak niti neformalno naše dvije organizacije nisu nikada ni razgovarale o tome da bi na izbore išle zajedno. Profesor Puljak to savršeno dobro zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo, izjava o oduzimanju i nacionaliziranju štednje, mirovina i imovine se valjda referira na nespretno izrečen stav kolegice Peović iz Radničke fronte o oporezivanju štednje o čemu se već mnogo pisalo i razgovaralo. To je više puta detaljno objašnjeno i raspravljeno. I kolegica Peović je u nekoliko navrata dala dodatna pojašnjenja. Međutim, nitko iz platforme Možemo! i naše koalicije, nikada u ovoj kampanji, ni u jednoj naznaci, nije rekao da će uzimati imovinu, a ponajmanje mirovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legitimno je komentirati stavove konkurenata, legitimno je, osobito u predizborno vrijeme, i pretjerivati s kritikom. Netko misli, međutim, da je legitimno i lagati. Mi ne mislimo. Laž izrečena u javnom prostoru zauvijek ostaje laž. Ako laž izrekne profesor i znanstvenik onda je ta laž još teža. Što znanost ima s lažima?", dio je objave Damira Bakića koji na kraju zaključuje da će Puljak teško postati zastupnik-znanstvenik kako najavljuje u svojim spotovima.

Pomirljivi odgovor Ivice Puljka

Nije trebalo dugo da Puljak odgovori pa je rekao da ga je Bakićeva objava rastužila. Kazao je da mu je jasno da su svi umorni od naporne kampanje, no da misli da treba smiriti tenzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

13.06.2020., Zagreb - Predstavljanje programa koalicije stranaka Pametno, FOKUS, Nezavisna lista Zagreb i Unija Kvarnera. Ivica Puljak Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

"Kod govorim o tome da se dobri ljudi trebaju dogovoriti, onda najviše u biti mislim na Vas. Za dvije stvari za koje tvrdite da govorim neistine, mislim da to ipak nije slučaj. Naime, naše opcije jesu razgovarale, npr. u okviru Političkog kazališta. Mi smo uvijek bili za suradnju što je moguće više opcija, naročito novih, te i dalje mislimo da treba surađivati i ujedinjavati se. Nadali smo se dogovoru, kada smo mislili da su politički stavovi Vaše opcije negdje u centru prema lijevo.

Koalicijom s Radničkom frontom Vi ste se opredjelili za politički spektar koji se širi prema ekstremnoj ljevici. Za ovu drugu stvar, referirao sam se na ekonomske stavove partnera koji u ovoj kampanji nastupa s takvim ekstremnim stavovima. Čini 30% Vaše zajedničke koalicije i nastupa pod Vašim zajedničkim logotipovima. Kao što sam rekao, takvi ekonomski stavovi nama su strani, i ako su i Vama, to mi je drago, jer bih u budućnosti volio da nađemo zajednički jezik naših opcija i surađujemo. Mislim da ima puno više stvari koje nas povezuju i da se ne bi trebali svađati", stoji u odgovoru Puljka iz stranke Pametno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo