OGROMNE KOLONE NA ULAZU IZ SLOVENIJE U HRVATSKU: / Čeka se na svim graničnim prijelazima, HAK objavio koliko dugo

Image
Foto: Željko Lukunić/Pixsell

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić

21.5.2020.
9:39
Željko Lukunić/Pixsell
VOYO logo

Na velikom broju graničnih prijelaza koji iz Slovenije vode u Hrvatsku stvorile su se kolone. Najveća je na prijelazu Macelj gdje se na ulazak u Hrvatsku čeka oko sat vremena što je službeni podatak iako neki javljaju da čekanja traju i više od dva sata.

Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima vrijeme potrebno za prelazak granice se često mijenja, a zabilježena čekanja mogu biti i duža, javlja HAK koji vozače moli za strpljenje i razumijevanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njihovim informacijama, osim na Maclju, po sat i više vremena čeka se i na Bregani, a po pola sata su čekanja na Rupi, Kaštelu, Humu na Sutli, Požani i "maloj Bregani".

Vjetar blokirao ceste u primorju

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su Paški most i autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnom cestom (DC27) Karin-Obrovac-Gračac).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo za osobna vozila otvorene su državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene.

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski, autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) i na mostu DR.Franja Tuđmana zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo