OGORČENI UGOSTITELJI NAKON VLADINE OBJAVE MJERA: / 'Nemate stvarnu sliku stanja na terenu'; Bujas: 'Odluka je katastrofalna!'

Image

Iz Nacionalne udruge ugostitelja na odluku Vlade o nepopuštanju mjera za restorane i kafiće reagirali su odmah, smatrajući da Stožer ne vidi stvarno stanje na terenu

28.1.2021.
15:00
VOYO logo

Nakon što je Vlada danas objavila mjere koje će popustiti od 1. veljače, ugostitelji mogu biti sve osim sretni. Unatoč očekivanjima ugostitelja među popuštanjima se ne nalaze mjere za restorane i kafiće, stoga neće biti, kako se predviđalo, otvaranja terasa niti opcije prodaja kave za van. Iz Nacionalne udruge ugostitelja na odluku Vlade reagirali su odmah, smatrajući da Stožer ne vidi stvarno stanje na terenu, zbog čega su i zatražili hitan sastanak.

Image
'MI 30 GODINA SANJAMO BOLJU HRVATSKU': /

Kako pomoći poduzetnicima i tko je kriv što još uvijek nismo postali poput Švicarske?

Image
'MI 30 GODINA SANJAMO BOLJU HRVATSKU': /

Kako pomoći poduzetnicima i tko je kriv što još uvijek nismo postali poput Švicarske?

'Stožer nema stvarnu sliku stanja na terenu'

"Stožer je donio takvu odluku jer smatra da to nije epidemiološki ispravno, zbog toga što potiče okupljanje i zadržavanje. Nadalje, zaključeno je da zbog činjenice što nismo uspjeli stvoriti kolektivnu svijest o poštivanju mjera ugostitelji ne mogu raditi jer njihov posao nije čista prodaja asortimana nego i osobna sreća i zadovoljstvo pojedinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatramo da Stožer nema stvarnu sliku stanja na terenu i zatražili smo hitni sastanak u vezi s tim. Držimo da ova odluka nije osobito mudra, ali svatko bira svoj put u smjeru borbe protiv pandemije. Poštujemo odluke, ali dok u isto vrijeme nemamo adekvatno provedivu financijsku pomoć, nije očekivano da ćemo se prestati boriti za pravedni balans između poštivanja epidemioloških mjera i financijske štete koju ono nosi", stoji u priopćenju koje prenosi N1.

Hrvoje Bujas iz Udruge Glas poduzetnika odluku Stožera smatra katastrofalnom, čak i diskriminatornom, što je i napisao na svom Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bujas je i na Facebook stranici Udruge Glas poduzetnika ponovio kako je odluka Stožera katastrofalna te da su se "tresla brda, a rodilo se jedno veliko ništa!". Također, najavio je da će se UGP konzultirati sa svim neovisnim Udrugama, neovisnim Inicijativama kao i sa svim članovima te Facebook grupe, poručivši da imaju dosta opcija djelovanja - od tužbi do građanskog neposluha, a sve opcije su otvorene. Na kraju je, naravno, poručio kako "želi raditi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://www.facebook.com/groups/glaspoduzetnika/permalink/449204079567411/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo