PREDSJEDNICA POSJETILA BOLESNU DJEVOJČICU ČIJEG SU OCA UHITILI NAKON ŠTO JE NAZVAO PANTOVČAK: / 'Da se barem predstavio, sve bi bilo drugačije'

Image
Foto: PIXSELL / ilustracija, Ivo Čagalj

Ured predsjednice ranije je izvijestio kako je Grabar-Kitarović zabrinuta za zdravstveno stanje 14-godišnje Vanese i kako prati odluke liječničkog konzilija.

22.2.2018.
15:44
PIXSELL / ilustracija, Ivo Čagalj
VOYO logo

Ured predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović oglasio se povodom incidenta koji je rezultirao uhićenjem 44-godišnjeg Dragana Dolenca, oca teško bolesne 14-godišnje Vanese, a predsjednica je u poslijepodnevnim satima posjetila djevojčicu na Rebru.

Jutarnji doznaje da je Grabar-Kitarović u djevojčici u bolnicu donijela i poklon, a na Rebru se zadržala 35 minuta u razgovoru s Vanesom i liječnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica je rekla da će učiniti sve što je moguće u njezinim ovlastima vezanu za Vanesinu situaciju. Dodala je da joj je žao što se Vanesin otac nije predstavio kad je uputio telefonski poziv jer je njezin cijeli Ured uključen u priču, ali su morali postupiti po protokolu koji nalaže da se u takvim situacijama slučaj prijavi policiji, javlja 24 sata.

Podsjetimo, očajni otac nazvao je Ured predsjednice u želji da dođe do predsjednice Grabar-Kitarović i od nje zatraži pomoć u liječenju svoje kćeri. No nakon što nije uspio u svom naumu, u razgovoru s tajnicom u Uredu predsjednice rekao kako je "najbolje da ode na Rebro, baci bombu i zakolje doktora". Ubrzo potom Dolenec je zbog izrečenih prijetnji uhićen te mu je određen jednomjesečni pritvor. Njegova supruga Kruna Dolenec kazala je kako je njezin očajni suprug prijetnju izrekao u afektu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POZADINA PRIČE O OČAJNOM OCU KOJI JE ZVAO KOLINDU PA ZAVRŠIO U ZATVORU: ‘Vanesa je teško bolesna, ovo je bezizlazna situacija’

OČAJNI OTAC BOLESNE CURICE ZVAO KOLINDU I TRAŽIO POMOĆ: Nakon poziva Pantovčaku je podivljao, prijetio pa završio u zatvoru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje Ureda predsjednice

"Vezano uz slučaj poziva g. Dragana Dolenca Uredu Predsjednice, potvrđujemo da je u ponedjeljak, 19. veljače 2018. godine, u Kabinetu Predsjednice Republike zaprimljen telefonski poziv nepoznate muške osobe koja je zatražila razgovor s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović, ne navodeći osobne podatke o sebi i razlog poziva. Obzirom da je izrekao prijetnje da bi mogao ugroziti život i sigurnost građana, obaviještena je policija koja je dalje postupala prema svojim nadležnostima.

U međuvremenu, nakon što smo saznali identitet osobe koja je uputila poziv Uredu, provjerili smo dokumentaciju u Uredu koja bi mogla biti vezana uz taj slučaj, te Vas u tom smislu izvješćujemo kako su nam se pismom od 16. kolovoza 2017. obratili supružnici Kruna i Dragan Dolenec moleći pomoć vezanu uz nastavak liječenja svoje teško bolesne kćeri Vanese u inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeći računa o ozbiljnosti zdravstvenog stanja malene Vanese, te uvažavajući iskazanu molbu supružnika Dolenec za pomoć Predsjednice Republike u nastavku njezina liječenja, Ured je promptno uputio dopis Ministarstvu zdravstva i HZZO-u moleći odgovarajuća postupanja nadležnih službi u okviru propisa na temelju kojih se odobrava liječenje u inozemstvu.

Dana 29. kolovoza 2017. Direkcija HZZO-a uputila je gospođi Kruni Dolenec, majci malodobne Vanese, dopis kojim je izvješćuje o postupku koji je potrebno provesti u svrhu odobravanja liječenju u inozemstvu, te je o istom izviješten i Ured Predsjednice. Ističemo da Ured Predsjednice ne može utjecati na specijalističko mišljenje liječnika, a koje je bilo potrebno da se odobri nastavak liječenja u inozemstvu. U međuvremenu nismo dobili nikakvih novih upita o liječenju male Vanese sve do poziva g. Dolenca ovoga ponedjeljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrinuta za zdravstveno stanje male Vanese, Predsjednica Republike Hrvatske prati odluke liječničkog konzilija, te donošenje potrebnih mjera za nastavak liječenja. Također, informirala se i o zdravstvenom stanju njezina oca", stoji u priopćenju.

Kći od rođenja teško bolesna

Inače, kći zbog koje je zvao predsjednicu ima 14 godina i od rođenja živi s teškim zdravstvenim problemima. Djevojčica je rođena bez bubrega, mjehura, debelog crijeva, s dvije maternice i rodnice koje su joj u međuvremenu uklonjene. Kako bi mogla voditi donekle normalan život, potrebna joj je operacija mjehura i transplantacija bubrega. Vanesa leži na Rebru, gdje joj liječnici različitim metodama pokušavaju proširiti mjehur kako bi došla na listu čekanja za novi bubreg. Dane u bolnici s njom provodi majka, dok je otac Dragan, u bezizlaznoj situaciji, odlučio nazvati Ured predsjednice. Kada je nije mogao dobiti na telefon, izgovorio je prijetnju zbog koje sad leži u istražnom zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo