OGLASILA SE I BOLNICA / Javio se otac bebe koja je preminula u kontejnerskom naselju u Petrinji: 'Bilo je sve okej. Ne znam, ne znam... Bit će obdukcija'

Image
Foto: Pixsell/ Edina Zuko

Ravnatelj sisačke bolnice rekao je da je dijete bilo tek nešto starije od mjesec dana, a dovedeno je na njihovu hitnu pomoć

14.12.2022.
18:01
Pixsell/ Edina Zuko
VOYO logo

U kontejnerskom naselju u Petrinji u srijedu je preminula beba, tu je informaciju potvrdila glasnogovornica PU sisačko-moslavačke Maja Filipović.

Petrinja obavijena u crno

Jasmin, otac dvomjesečne bebe koja je u srijedu ujutro preminula u kontejnerskom naselju u Petrinji, za 24sata.hr je otkrio detalje te tragedije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je sve okej. Ne znam, ne znam. Bit će obdukcija, ne znam što bih rekao. Jako nam je teško. Bio je na liječenju. Zvao se Fran, ne znam, ne znam. Rekli su da ćemo sve saznati kad bude obdukcija", kazao je uplakani otac.

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Naime, kada su saznali za smrt bebe, majka je stajala na vratima, od suza nije mogla doći do riječi. U isto vrijeme, Franov stariji brat je sve promatrao i nastavio se igrati. Dijete, što bi drugo radilo, govore okupljeni susjedi. Ispred kontejnera gorjeli su bijeli lampioni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Velika tragedija, srce me steže. Joj, Bože… Neka samo da snage majci da izdrži sve ovo. Nije joj lako, evo i meni je teško da jedva govorim, a zamislite kako je majci. Rano ujutro je došla Hitna pomoć. Znali smo da je mali bolestan, ali ne toliko", rekla je susjeda.

Image
STIŽE REFORMA ZDRAVSTVA /

Beroš najavio niz velikih promjena, a dio njih će osjetiti i građani na svojim džepovima: Provjerite što se mijenja

Image
STIŽE REFORMA ZDRAVSTVA /

Beroš najavio niz velikih promjena, a dio njih će osjetiti i građani na svojim džepovima: Provjerite što se mijenja

"Mislili smo da dolazi po nekog starijeg. Znate, puno je tu bolesnih ljudi u kontejneru, ali nisam ni pomislila da bi to mogao biti mali. Vidjela sam da su ipak doktori došli do njih i brzo su otišli. Zvuk je bio zastrašujući. A onda smo isti dan nešto kasnije vidjeli policiju kako dolazi do njih. Tragedija, tragedija", dodala je susjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj bolnice: 'Pokušana je reanimacija'

Ravnatelj sisačke bolnice dr. Tomislav Dujmenović rekao je za 24sata.hr da je dijete bilo tek nešto starije od mjesec dana, a dovedeno je na njihovu hitnu pomoć u utorak u 6.30 sati.

"Već tad nije imalo vitalnih znakova. Pokušana je reanimacija već u vozilu Hitne, naša je ekipa nastavila reanimaciju i u bolnici, ali su poslije izvjesnog vremena mogli samo konstatirati smrt", kaže ravnatelj. Upitan jesu li primijećeni tragovi nasilne smrti, odgovara kako vanjskih ozljeda nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijete je prebačeno na sisačku patologiju, od tamo na Zavod za sudsku medicinu u Zagreb. Istraga će pokazati što se dogodilo, kaže, no sumnja da su uvjeti života u kontejneru mogli pridonijeti djetetovoj smrti.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo