OGLASIO SE PROFESOR BIOLOGIJE KOJI NE VJERUJE U TEORIJU EVOLUCIJE: / 'Mediji pišu laži, okaljano mi je ime'

Image
Foto: PIXSELL/Facebook

Učitelj biologije koji ne vjeruje u teoriju evolucije tvrdi da mediji pišu laži o njemu

11.10.2018.
7:11
PIXSELL/Facebook
VOYO logo

Nakon što je u javnost izašla informacija da postoji profesor biologije iz riječke gimnazije koji djeci predaje suprotno znanstvenom konsenzusu da teorija evolucije nije točna, Ivan Turinski potpisao je sporazumni otkaz.

U razgovoru za RTL-ov Direkt rekao je da mediji pišu laži o njemu te da je učenicima na uvodnom satu rekao kako ne vjeruje u teoriju evolucije, no da će im predavati prema udžbeniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROFESOR BIOLOGIJE POUČAVAO DJECU DA JE EVOLUCIJA LAŽ: /

Pravo pitanje je - kako je takav čovjek uopće mogao završiti u školi?

Image
PROFESOR BIOLOGIJE POUČAVAO DJECU DA JE EVOLUCIJA LAŽ: /

Pravo pitanje je - kako je takav čovjek uopće mogao završiti u školi?

Turinski smatra da se o njemu u medijima pišu laži. Učenicima je navodno samo na uvodnom satu rekao kako osobno ne vjeruje u teoriju evolucije, ali da će gradivo učiti po udžbeniku.

"Rekao sam, s obzirom na to da je to dio kurikuluma, da osobno ne vjerujem u tu teoriju. Međutim, naglasio sam da se ne radi o tome tko što vjeruje, nego da ćemo se baviti znanstvenim činjenicama. Ono što je dokazano i što nije", rekao je Turinski, za kojega se tvrdilo da je uz teoriju evolucije negirao globalno zatopljenje te suvremene spoznaje o starosti svemira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnja u mogućnost pronalaska novog posla

"Jedan uvodni sat. Mjesec dana kasnije. Ovolika halabuka za ono što sam ja izrazio mišljenje, ono što su djeca dobro prihvatila i imala neka svoja pitanja", rekao je Turinski i nadodao da sumnja da će pronaći novi posao.

"Mislim da su mi sada šanse za pronalazak posla minimalne, ako uopće postoje. Moje ime je okaljano, moja kompetencija prikazana upitno", požalio se Turinski koji ne krivi ravnatelja škole, ali mu je žao što se nije stigao pozdraviti s učenicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moralna odgovornost Turinskog

Profesor na Biološkom odsjeku PMF-a Damjan Franjević smatra da je na Turinskom moralna i znanstvena odgovornost.

"Na tom čovjeku je odgovornost moralna, a i znanstvena kao čovjeka koji je završio fakultet, da svoja osobna viđenja izdvoji od profesionalnog", smatra Franjević koji je nadodao da se evoluciju može prihvatiti zdravorazumski, ali i ne prihvatiti iz osobnih i privatnih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teoriju evolucije su mnogi htjeli pobiti, ali nisu uspjeli

"Mnogi su htjeli pobiti teoriju evolucije i pokazati da nije istinita. Osobno bih i ja bio sretan da to mogu, dobio bih Nobelovu nagradu, ali to ne ide tako u znanosti", rekao je Franjević.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo