'MOLIM VAS...' / Dvomjesečna beba se i dalje bori za život u KBC-u Zagreb, a oglasili su se i roditelji: 'Nemam snage ponovo sve prolaziti...'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Teško ozlijeđena dvomjesečna beba i dalje je u kritičnom stanju, a roditelji su prvotno rekli da je ispala iz kolica

29.3.2022.
19:25
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Dvomjesečna beba u ponedjeljak je zaprimljena u KBC Zagreb s edemom mozga, a njezin otac danas nije imao snage ispričati što se dogodilo.

"Molim vas, ništa ne znamo, ali nije dobro", uplakanih očiju rekao je otac (24) dvomjesečne bebe s područja Turopolja za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On i supruga žive u podstanarskom stanu u koji su sa troje djece doselili prije manje od mjesec dana. Otac je poručio da je istu priču s nesretnom bebom ispričao već stotinu puta i da nema snage ponovno sve govoriti i proživljavati.

Što se dogodilo?

Tek je potvrdio da je bio sam kod kuće s bebom kad je prestala disati i poručio da će učiniti sve u njihovoj moći da se i drugo dvoje djece što prije vrate svojoj kući. Njegova supruga za to je vrijeme u pozadini neutješno jecala i jaukala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beba je jučer bila nepromijenjenog stanja u odnosu na dan prije, u komi i na respiratoru, a EEG uređaj pokazuje minimalnu moždanu aktivnost. U mozgu ima hematom, a na glavi nisu vidljive vanjske ozljede. Jednako tako, dijete po tijelu nema drugih ozljeda.

Što se doista dogodilo utvrdit će policijska istraga, no liječnici potvrđuju da je hematom mogao nastati od pada iz kolica ili krevetića. Druga mogućnost koju liječnici uzimaju u obzir je da je dijete udahnulo hranu u pluća zbog čega se gušilo, i što je dovelo do zastoja rada srca i prestanka disanja. Srce je ponovno nakon toga povratilo otkucaje, ali je mozak predugo bio bez kisika. Je li se odvio takav scenarij, a pad još dodatno pridonio tragediji, u ovom trenutku se sa sigurnošću ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UŽAS U TUROPOLJU /

Neslužbeno: Teško ozlijeđena beba u kritičnom stanju, policija istražuje što se dogodilo

Image
UŽAS U TUROPOLJU /

Neslužbeno: Teško ozlijeđena beba u kritičnom stanju, policija istražuje što se dogodilo

Nekontrolirana trudnoća

Dijete je na KBC Zagreb dovezla hitna pomoć koja je pozvana nakon što je otac, navodno, primijetio da je dječačić prestao disati, i reanimirao ga do dolaska medicinske ekipe. Inače, dječak je rođen iz takozvane "nekontrolirane trudnoće", što znači da majka cijelu trudnoću nije išla ginekologu na redovite preglede.

Prema neslužbenim informacijama, roditelji su navodno policiji rekli da je dijete ispalo iz kolica. U situacijama kad u bolnicu stigne dijete s teškim ozljedama koje je zadobilo na neutvrđen način, uobičajen je postupak da izvijeste policiju koja dalje postupa i utvrđuje što se dogodilo. Tako je bilo i ovog puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici odmah su obavili razgovore, kako s roditeljima, tako i s liječnicima i svim susjedima obitelji. Između ostalog, izvijestili su i Centar za socijalnu skrb, koji je nadležan za obitelj. Naime, mlada obitelj ima još dvoje male djece. Njih su socijalni radnici privremeno izuzeli i smjestili u dom dok su se utvrđivale sve činjenice.

Iz policijske uprave zagrebačke u utorak su objavili kako kroz dosadašnje kriminalističko istraživanje koje su proveli u suradnji s nadležnim institucijama nije potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se neslužbeno saznaje, obitelj nikad ranije nije bila u tretmanu Centra za socijalnu skrb, kako na području Turopolja, tako ni gdje su ranije stanovali.

Susjedi šokirani

Susjede obitelj tragedija je šokirala i uznemirila. "Čuli smo Hitnu u nedjelju, no nismo znali što se dogodilo dok nismo čuli iz medija. To je mlada obitelj, ne znamo ništa o njima jer su tek nedavno doselili ovdje. Znali smo viđati majku kako šeta dijete u kolicima i oca kako sinčića, mogao bi biti star oko dvije godine, vodi za ruku. Nije bilo nikakvih problema niti se iz njihova stana ikad čula galama pa ni tog dana", kaže susjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi susjed u kritično vrijeme nije čuo ni vidio ništa neobično. "Vidio sam samo kola Hitne pomoći, nismo znali zbog čega su došli. O obitelji ne znam ništa, samo sam ih viđao u prolazu. Znam da žive u stanu koji iznajmljuje jedan branitelj iz Zagreba. Prije njih u stanu je oko godinu dana živjela jedna druga obitelj. Oni su odselili, a ovi su došli", kaže.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo