'UGLEDNA FIRMA' / Odvjetnik uhićenog Horvata: 'Jako je potresen. To je gospodin od 80 godina, čovjek bez mrlje u karijeri''

Ante Župić, odvjetnik Đure Horvata, koji je jutros uhićen zbog malverzacija oko projekta sufinanciranog s više od 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova, osvrnuo se i na dolazak Hitne kazavši da Horvat ima problema sa zdravljem s obzirom da je u visokoj životnoj dobi

4.4.2023.
16:49
VOYO logo

"Ono što znam je da se radi o gospodinu koji ima 80 godina koji je međunarodno priznati inovator koji promovira upravo onu tehnologiju saniranja i razvrstavanja otpada koju Europa želi, a koja Hrvatskoj nedostaje. To je takozvana zelena tehnologija kružnog gospodarenja otpadom", rekao je Župić dodavši da zna da je projekt sortirnice u Rijeci izvršen bez nedostataka i u rokovima", kazao je Ante Župić, odvjetnik uhićenog Đure Horvata, čelnika tvrtke Tehnix, rekao je da još ne zna o čemu se radi i da će njegov branjenik biti pozvan na obranu za neko vrijeme.

"Čuo sam se ujutro s njim i jako je potresen. Radi o čovjeku koji nikad nije imao nijedne mrlje, da se radi o uglednoj firmi koja zapošljava stotine inženjera i ima 55 zaštićenih patenata u toj kružnoj tehnologiji otpada. Jedan od tih patenata je i tehnologija koja je ugrađena u sortirnicu Rijeka", istaknuo je Župić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
akcija eppo-a /

U Međimurju jutros nitko nije primijetio da se nešto sprema: 'Uhićenja kod nas? Nemam pojma'

Image
akcija eppo-a /

U Međimurju jutros nitko nije primijetio da se nešto sprema: 'Uhićenja kod nas? Nemam pojma'

Osvrnuo se i na dolazak Hitne kazavši da Horvat ima problema sa zdravljem s obzirom da je u visokoj životnoj dobi.

"Jako ga je to potreslo i više mi je govorio o svom poštenju i kako je to moguće nego o bilo čemu drugom. Znat ću više kad ga sretnem", zaključio je Župić koji po dolasku iz Osijeka čeka da ispitaju Horvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u utorak ujutro na području Međimurja i Rijeke uhićeno je više ljudi među kojima je i Horvat. Uhićenje se odvilo prema prvim informacijama i nalogu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO), a vezana su uz malverzacije oko projekta sufinanciranog s više od 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo