KULTURNA BAŠTINA /

Ovo se ne odbija: Održan 43. susret manifestacije Raspivano Bibinje, u centru pažnje klapska pisma

Image
Foto: Leo Banić

Jedina nagrada na Susretu klapa Raspivano Bibinje je reakcija publike, a baš sve klape su za svoje nastupe nagrađene ovacijama

11.8.2024.
14:32
Leo Banić
VOYO logo

Susret klapa Raspivano Bibinje ponovno je dokazao kako je jedan od najvažnijih klapskih događanja u Hrvatskoj. Ne treba čuditi da se pozivi na susret ne odbijaju, a pozivnica za sudjelovanje među klapama doživljavaju kao najveće priznanje.

Kada dogurate do 43. izdanja ovakve manifestacije koja baštini klapsku pjesmu u njenom punom značenju, njenom iskonu – acapella izvedbi, onda znate da u publici imate vrsne poznavatelje klapske pjesme s kulturom praćenja nastupa izvođača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Leo Banić

Uostalom jedina nagrada na Susretu klapa Raspivano Bibinje je reakcija publike, a baš sve klape su za svoje nastupe nagrađene ovacijama. Domaće snage, klapa Bibinje i klapa Garofuli, prvi su zagrijali dlanove gledatelje i pripremile teren za ženske klape Karmel iz Turnja i Oršulice iz Vodica, policijsku klapu Sv. Mihovil, koja je pjesmu "Diči se zemljo "posvetili bibinjskom i hrvatskom vitezu Franku Lisici, te muške klape Kana G iz Zagreba, Pinguentum iz Buzeta, Krunik iz Kučina i Cambi iz Kaštel Kambelovca koje će dugo pamtiti posebno topao prijem bibinjske publike. 

Image
NAJVEĆI KONCERT /

Ed Sheeran u Zagrebu: 'Dobila sam sve što sam kao fan očekivala. Ede, rasturio si!'

Image
NAJVEĆI KONCERT /

Ed Sheeran u Zagrebu: 'Dobila sam sve što sam kao fan očekivala. Ede, rasturio si!'

U dobro organiziran i pripremljen program sjajno su se uklopile voditeljice Nikolina Radić i Kristina Čirjak, kojoj je ovo bio debitantski nastup na pozornici na Trgu Sri sela. Za nju posebno izazovan jer majka joj je Bibinjka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Leo Banić

Pjesnik Ante Sikirić Krivin svojim je stihovima do suza nasmijao publiku, ušao je u svaki bibinjski dvor i dom i pogodio Bibinjce ravno u srce.

Bibinjska klapska trilogija koja je započela u četvrtak koncertom klape Cambi, nastavila se u petak tradicionalnim cjelovečernjim nastupom klape Garofuli završena je vatrometom i zajedničkom izvedbom domoljubne pjesme Ivana pl. Zajca "U boj, u boj" iz opere "Nikola Šubić Zrinski". 

Načelnik Općine Bibinje Šime Sekula uručio je zahvalnice svim izvođačima te posebno naglasio ulogu malih ljudi iz organizacijskog odbora koji su pripremili i realizirali još jedan klapski spektakl. 

Dalmatinska pisma i besida nastavljeni su i na neformalnom druženju svih sudionika. Produžetci su to na kojima se dogovaraju nove suradnje i nastupi te rađaju nova prijateljstva. Baš tu nastale su novi prijedlozi i ideje za 44. izdanje Susreta klapa Raspivano Bibinje. Odbrojavanje je počelo…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Hoće li na Thompsonovom koncertu u Imotskom opet biti neprimjerenih poklića i pjesama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo