'DANAS SUTRA' / Odrastanje na splitskim ulicama u novom videospotu TBF-a

To je pogled na splitsku svakodnevicu u kojem će mnogi prepoznati prizore slične onima koje mogu vidjeti sa prozora i u svome gradu

9.7.2015.
16:23
VOYO logo

Novi singl i hit TBF-a, pjesma "Sa mog prozora", koja je već tjednima jedna od najemitiranijih na radijskim postajama, napokon je dobio i videospot!

To je pogled na splitsku svakodnevicu u kojem će mnogi prepoznati prizore slične onima koje mogu vidjeti sa prozora i u svome gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na glazbu Nikše Mandalinića savršeno su sjeli stihovi Aleksandra Antića, dok je aranžman djelo cijelog benda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon četiri godine skupljanja materijala za novi album i snimanja istog, TBF su producirali i objavili svoj novi, šesti po redu, album ''Danas sutra''.

Videospot je snimljen u produkciji Studija Baranda, a popularni splitski sastav za promociju spota i albuma odabrao je splitski kvart Split 3, u kojem je spot i sniman i gdje su u caffe baru Megahit, sa fanovima uživali u vinu i srdelama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da Split još nije svjestan koliki je i što je točno. Neke se stvari sada mijenjaju. Ljudska priroda, koja je svugdje ista, u Splitu je neposredna. Sve se događa na ulici, zadržao je taj mentalitet malog mjesta, a ogroman je grad. Nije određen, sve je stihijski. Primjer je turizam u Splitu. Kreativni su ljudi sami osmislili stvari ovakve kakve jesu i to je nekako najbolja slika Splita. Koliko god tu ima želje za brzom zaradom, ima opet toliko dobrih momenata, kantuna, nije to samo uzet novac i bok. A opet, to je centar Splita. Evo, imaš Split 3 koji je pristojan kvart i vidi se na spotu kako dobro izgleda, svakakve stvari se tu mogu raditi. Doduše, tu su ogromne zgrade i mnogima to nije primjereno, nije mediteranski. Htjeli smo u spotu prikazati tu svakodnevnicu u kvartu i pokazati ljudima kako i takav kvart može ostaviti jednak dojam mediteranskog života kao i nekakva kaleta. Uvijek smo govorili kako nismo tipičan splitski bend, kako smo 's betona', ja sam odrastao na šesnaestom katu zgrade na Blatinama, moja je perspektiva betonska. Na kraju smo došli do toga da smo spojili taj beton i mediteransku klimu Splita, a ovaj je spot možda najbolji primjer toga", izjavio je Saša Antić nedavno u jednom intervjuu povodom promocije spota.

U spotu je prikazano odrastanje u kvartu malih, kasnije velikih genijalaca, kojim su htjeli dočarati odrastanje na dalmatinskom betonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo