Odobrili postavljanje TELE2 repetitora uz dječji vrtić?

Repetitor mobilnog operatera TELE2 postavljen je par metara od dječjeg vrtića En-ten-tini u Sopnici Jelkovec.

6.4.2011.
9:52
VOYO logo

"Ne znamo tko je postavio taj repetitor. Roditelji su dolazili ispitivati nas, o tome se problemu raspravljalo i na razini upravnog vijeća, no ostali smo bez odgovora. Zvali smo i u Holding, no ni tamo nam nisu znali odgovoriti na pitanja", kaže ravnateljica vrtića Mirjana Čuljak.

Bez uspjeha se tražio odgovor u Digitalnom gradu, podružnici Zagrebačkog holdinga na koju je Grad prenio prava i obveze za korištenje, održavanje, i upravljanje sustavom distribucijske telekomunikacijske kanalizacije i druge komunalne infrastrukture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da je trebalo kontaktirati s nama i upoznati nas s namjerom postavljanja repetitora pa da se raspitamo šteti li to djeci i smije li on tamo uopće stajati", poručila je ravnateljica Čuljak.

Iz TELE2 poručuju kako bazna stanica postavljena u blizini dječjeg vrtića još nije puštena u pogon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad stanica proradi, počinjemo s razinama mjerenja elektromagnetskog polja na osnovi kojih možemo zatražiti dozvolu za početak rada postaje", poručili su.

Dodali su i da su dosadašnja mjerenja na lokacijama diljem Hrvatske pokazala kako su izmjerene vrijednosti bile niže od dopuštenih snaga zračenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo