ONI SU HRVATSKI HEROJI / Odmah su skinuli odjeću i uskočili u vodu da bi spasili putnike u autima u potopljenom podvožnjaku: 'Bio je gotovo cijeli pod vodom'

Image
Foto: Davor Javorović / PIXSELL

'Odmah smo krenuli izvlačiti osobu iz auta koji je već bio gotovo cijeli pod vodom'

16.7.2021.
22:45
Davor Javorović / PIXSELL
VOYO logo

Za sada nema dojava o većim štetama od nevremena na području Osječko-baranjske županije, a u Belom Manastiru dvije osobe spašene su iz vozila koje se zaglavilo u potopljenom podvožnjaku, doznaje se u osječkom Područnom uredu Civilne zaštite.

Zbog velike količine oborina voda je poplavila podvožnjak, a dvije osobe su, nakon intervencije vatrogasaca, neozlijeđene izvučene iz vozila, izvijestilo je i Ravnateljstvo Civilne zaštite na svojoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osječkom Područnom uredu Civilne zaštite napominju kako je bilo dojava o poplavljenim podrumima i nestancima struje na području Osječko-baranjske županije, ali za sada nema dojava o većim štetama.

Image
POPLAVA U BELOM MANASTIRU /

Umalo tragedija: Dva automobila zaglavila u podvožnjaku punom vode, putnicima u pomoć priskočila dva mladića

Image
POPLAVA U BELOM MANASTIRU /

Umalo tragedija: Dva automobila zaglavila u podvožnjaku punom vode, putnicima u pomoć priskočila dva mladića

Dvojica heroja

Putnike koji su zaglavili ispod podvožnjaka spasili su policijski službenik i vojnik koji su skinuli odjeću, uskočili u vodu i izvukli ih. Domagoj Gujčić, policijski službenik koji je u tom trenutku bio na intervenciji, te Goran Kresić koji se tamo našao slučajno, javlja 24sata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slučajno sam se našao na mjestu događaja jer znam da nakon svake jače kiše taj podvožnjak poplavi. I kada sam došao tamo već je jedan auto bio potopljen, a za njim je došao i drugi koji je zapeo par minuta nakon prvog", rekao je za 24sata Goran.

"Odmah smo krenuli izvlačiti osobu iz auta koji je već bio gotovo cijeli pod vodom. Nakon što smo izvukli prvu osobu, krenuli smo prema drugoj, a policajac je dopratio drugu osobu iz drugog vozila do ceste", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Novoj Gradiški 80 domaćinstava zatražilo pomoć

Obilna kiša koja je u petak kasno poslijepodne padala na području Brodsko-posavske županije najviše problema napravila je u Novoj Gradiški i okolici gdje je više od 80 domaćinstava zatražilo pomoć vatrogasaca, a manji broj podruma poplavljen je i u Slavonskom Brodu.

"Sve raspoložive novogradiške vatrogasne snage su na terenu, podignuta su i vatrogasna društva s područja okolnih općina. Ugroza je dosta velika, dosta je poplavljenih objekata, u pojedinim objektima i podrumima se nalazi i preko dva metra vode. Činimo sve što možemo", rekao je za Radio Nova Gradiška zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška Ivo Pejaković.  Dodao je da je dosad prijavljeno više od 80 poplavljenih objekata ali da je za pretpostaviti kako će ih biti i više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiša i dalje pada, stoga očekujemo još toga. Najviše je stradalo Lobino naselje, situacija je nešto bolja u Kovačevcu gdje lateralni kanali i slivnici uspijevaju pokupiti svu vodu", rekao je Pejaković.  Prema njegovim riječima situacija je složena i u mjestu Prvča.

Obilna kiša slila se i u više podrumskih prostorija u Slavonskom Brodu, ali za sada nema dojava o štetama većih razmjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo