ODLUKA VRHOVNOG SUDA: / Hrvatin objasnio zašto će se braći Mamić suditi u Osijeku

Image
Foto: PIXSELL, Davor Puklavec

Vrhovni sud Republike Hrvatske objavio je na svojim stranicama rješenje od 19.

26.4.2016.
14:04
PIXSELL, Davor Puklavec
VOYO logo

U odluci stoji kako je predsjednik Vrhovnog suda RH, Branko Hrvatin, prihvatio prijedlog glavnog državnog odvjetnika RH za davanje suglasnosti o prenošenju mjesne nadležnosti u drugi sud, u kaznenom postupku protiv Milana Pernara i dr., a na temelju zakona o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Troje sudaca poznaje troje okrivljenih

"Glavni državni odvjetnik RH zatražio je od predsjednika Vrhovnog suda RH suglasnost, a prijedlog je obrazložio time što iz javno dostupnih podataka proizlazi da suci Županijskog suda u Zagrebu Jasna Smiljanić, Ivan Turudić i Ivica Veselić poznaju drugookrivljenog Zdravka Mamića, trećeokrivljenog Zorana Mamića te četvrtookrivljenog Damira Vrbanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Veselić je predsjednik, Jasna Smiljanić sutkinja Arbitražnog suda Hrvatskog nogometnog saveza dok je trećeokrivljeni Zoran Mamić prvi dopredsjednik, a Vrbanović izvršni direktor HNS-a. Osim toga, suci Smiljanić i Turudić su suci Odjela za predmete USKOK-a koji do sada nisu sudjelovali u donošenju odluke vezane uz navedeni predmet", stoji u rješenju kojim predsjednik Vrhovnog suda RH Hrvatin prijedlog smatra opravdanim.

Image
VIŠE NEĆE BITI POREZNOG USKOK-a: /

Vlada ukida ured koji je raskrinkao Zdravka Mamića?

Image
VIŠE NEĆE BITI POREZNOG USKOK-a: /

Vlada ukida ured koji je raskrinkao Zdravka Mamića?

Žele otkloniti i najmanju sumnju

"Imajući u vidu razloge zbog kojih je glavni državni odvjetnik predložio vođenje postupka pred Županijskim sudom u Osijeku, umjesto Županijskim sudom u Zagrebu, predsjednik Vrhovnog suda RH ocijenio je da su ti razlozi opravdani i u skladu s potrebom da se otkloni i najmanja sumnja u nepristranost sudaca u daljnjem postupanju", piše u rješenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo