BIENVENIDO DOBIO PRIZNANJE / Odlikovan hrabri Filipinac koji je spasio djecu iz gorućeg autobusa: 'Vi ste junak, kod nas su dobrodošli svi pošteni i radišni ljudi'

'Sin mi je rekao: 'Super si, heroj si, ali u drugoj zemlji'. Ja sam mu rekao: 'Ako možeš učiniti nešto za druge, učini to, čak i po cijenu vlastita života. Nemoj razmišljati dvaput'

24.1.2024.
22:45
VOYO logo

Školski autobus zapalio se u vožnji kod Velike Gorice. Vozač Bienvenido Alivio je djecu brzo izvukao na sigurno i sam ugasio požar. Sve je učinio bez ijedne riječi na hrvatskom jer je vozač Filipinac, piše Danas.hr.

Velika tragedija izbjegnuta je samo zbog njegove prisebnosti. Školski je autobus u svega nekoliko minuta progutala vatra. Dim se počeo širiti iz stražnjeg dijela autobusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam uplašen, ali smatram da panika nije opcija. Morate biti smireni, prioritet su putnici i djeca. Bilo me strah jer je ovo prvi put da sam tako nešto doživio. Samo mi je drago da su djeca dobro i da nitko nije stradao. Počeo sam kašljati i povraćati, ali svejedno sam pokušao", rekao je hrabri Bienvenido Alivio.

Image
dramatični trenuci kod Velike Gorice /

Hrabri Filipinac spasio djecu iz gorućeg autobusa: 'Rukama sam grabio snijeg i bacao na autobus vičući: Upomoć, upomoć!'

Image
dramatični trenuci kod Velike Gorice /

Hrabri Filipinac spasio djecu iz gorućeg autobusa: 'Rukama sam grabio snijeg i bacao na autobus vičući: Upomoć, upomoć!'

Požar su do kraja ugasili vatrogasci, a za njegov hrabri čin gradonačelnik Velike Gorice vozaču je osobno zahvalio i uručio mu turopoljsku podgutnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Okupili smo se da zahvalimo na smirenom i hrabrom činu Aliviju zbog reakcije nakon što se dogodio požar u njegovu autobusu. Vi ste junak, Alivio. U naše Turopolje su svi pošteni i radišni ljudi dobrodošli. Hvala vam još jednom u ime roditelja i u ime zajednice", rekao je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Nagrada ga je, kaže Alivio, jako iznenadila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam uopće očekivao nikakvu nagradu. Samo sam učinio ono što sam morao", kaže Bienvenido, a dar mu se, dodaje, jako sviđa, posebno jer voli čitati, a novo štivo sada je i povijest Velike Gorice. Čitat će najprije uz pomoć Google prevoditelja, ali cilj mu je da što prije nauči hrvatski, koji je, priznaje, težak jezik.

Kaže, do sada je naučio samo osnove - "bok" i "gdje", ali herojstvo ne poznaje jezik. Svi su zahvalni na njegovoj prisebnoj reakciji. Kada je o tome obavijestio suprugu i troje djece na Filipinima, bili su zabrinuti, ali i ponosni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sin mi je rekao: 'super si, heroj si, ali u drugoj zemlji'. Ja sam mu rekao: 'ako možeš učiniti nešto za druge, učini to, čak i po cijenu vlastita života, učini to jer ako si se našao u toj situaciji, ti si taj koji može pomoći. Nemoj razmišljati dvaput", poruka je hrabrog Filipinca.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo