ODLIČNA VIJEST: / Vraća se povratna naknada od 50 lipa za plastične boce za mlijeko i mliječne proizvode

Image
Foto: PIXSELL

Podsjetimo, 1. studenog 2015. ukinuta je povratna naknada za mljiečnu ambalažu uz obrazloženje kako je njen udio u ambalaži obuhvaćenoj povratnom naknadom samo 11%

28.11.2018.
11:35
PIXSELL
VOYO logo

S početkom 2019. godine u sustav povratne naknade od 50 lipa ponovno će se vratiti plastične boce za mlijeko i mliječne proizvode kao i staklena ambalaža za manje volumene.

Otkrio je to direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost DubravkoPonoš u razgovoru za Laganini FM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Intencija Ministarstva i Fonda je da u našem depozitnom sustavu ponovno bude ambalaža vezana za mlijeko i mliječne proizvode, kao i staklena ambalaža za manje volumene. Vidimo da je sve što je ušlo u depozivni sustav je zapravo bilo očišćeno s naših prostora i samim time smo zaštitu okoliša u Hrvatskoj doveli do značajno više razine.

Odredba ukinuta 2015. godine

Podsjetimo, 1. studenog 2015. ukinuta je povratna naknada za mljiečnu ambalažu uz obrazloženje kako je njen udio u ambalaži obuhvaćenoj povratnom naknadom samo 11%.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova će vijest prije svega najviše razveseliti one koji se prikupljanjem plastične i staklene ambalaže bave kako bi skrpali kraj s krajem i preživjeli mjesec, a njih je u Hrvatskoj nažalost popriličan broj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike