isplanirana akcija / Odjeci Bandićeva performansa: 'On je svoje postigao, održao je imidž nedodirljivog šljakera'

O da, Bandić može i to - obući se u radnika Zrinjevca i pokositi, kako na samom pozivu za otvorenje piše, umjetnu travu

20.10.2018.
21:45
VOYO logo
Image

Bandićev show: Gradonačelnik kosi travu i otvara Trg žrtava fašizma zbog čijeg je uređenja kazneno prijavljen

Image

Bandićev show: Gradonačelnik kosi travu i otvara Trg žrtava fašizma zbog čijeg je uređenja kazneno prijavljen

Šou koji je nakon nepravomoćne oslobađajuće presude izveo zagrebački gradonačelnik pred Meštrovićevim paviljonom - ostat će zapamćen kao jedna od demonstracija njegove političke moći. 

Dok je Milan Bandić kosio travu odjeven kao komunalni radnik, prosvjednici su se naguravali s njegovim pobornicima. Prvi čovjek Zagreba izveo je sve što je zamislio, i pritom izbjegao pitanja novinara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O da, Bandić može i to - Obući se u radnika Zrinjevca i pokositi - kako na samom pozivu za otvorenje piše - umjetnu travu ispred Meštrovićeva paviljona.

A dok je on radio, posla su imali i njegovi pobornici, koji su mu pomagali utišati prosvjednike iz Inicijative vratite magnoliju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Bandić je mogao, budući da je livada povelika, kosit travu gdje je htio, on je namjerno išao prema transparentu, a njegovi grubijani, ja moram to tako reć, su fizičkom silom guranjem, a i ponekim udarcem micali građane koji su mirno stajali na mjestu s transparentom. i zviždali", priča Toni Vidan iz inicijative Vratite magnoliju.

"Neki su primili udarce, a meni osobno su evo pokušali oteti megafon iz ruku", kaže još jedan član inicijative, Robert Faber.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razmišljaju o podizanju tužbe zbog nasrtaja na njih, ali i provokacija.

I dok se aktivisti pitaju tko su ti ljudi koji su jučer izazivali nered Bandić, je svoje postigao - tvrdi stručnjak za komunikaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj njegov performans jučer, to je bio na kraju krajeva performans, nije dao ni jednu izjavu, njemu danas vrijedi ogroman medijski prostor, dobio je fotografiju u odijelu Zrinjevca, znamo svi da fotka vrijedi tisuću riječi i mislim da je on svoje postigao", tumači Mario Aunedi Medek, komunikacijski stručnjak.

Kako se sve događalo u danu u kojem je trijumfirao kao nepravomoćno oslobođen optužbe za aferu štandovi, te predstavio svoju novu zastupnicu u Saboru, dojučerašnju HNS-ovku Mariju Puh, imao se razloga osjećati nadmoćno, tvrdi Medek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je da je njegov klub narastao do deset zastupnika i da je on sad praktički treća stranka u Saboru i ja mislim da on i dalje ima ambicija na nacionalnoj razini...", zaključio je Medek. 

I to već prokušanom formulom - slikom nedodirljivog 'šljakera'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo