Poslovna komunikacija / Odgovor na mail za posao - pravila poslovnog komuniciranja mailom

Image
Foto: Pixabay

Ako se pitate kakav je odgovor za posao dovoljno profesionalan da biste njime ostavili dobar dojam, u nastavku donosimo neka od pravila poslovne komunikacije mailom.

4.5.2018.
18:43
Pixabay
VOYO logo

Ako se zamislimo u koži jednog poslodavca odmah ćemo moći pretpostaviti koliko zamolbi za posao prime tijekom samo jednog tjedna, posebno ako se radi o nekoj većoj i profitabilnijoj tvrtki. Ali i oni manji često se nađu u prilici da moraju odgovoriti kandidatima koji su se prijavili na oglas za zapošljavanje. Pritom je iznimno važno znati kako napisati dobar odgovor na mail za posao.

S druge strane zamislite se u koži osobe koja, puna optimizma, šalje zamolbu za posao mailom a onda danima čeka odgovor na mail za posao koji ne dolazi. Ovo se zasigurno, barem jednom dogodilo i vama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji i treća situacija kada ste jako zainteresirani za neku tvrtku pa prikupivši sve ono najbolje o sebi, šaljete mail kojim tražite intervju, prodajete neki proizvod, ili imate pitanja u vezi posla.
Odgovor na mail za posao ponovno ne dolazi a vi ste pomalo ljuti I ne znate kako se postaviti.

Ako želite dobiti odgovor na mail za posao držite se sljedećih nekoliko savjeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako mail šaljete zaposlenoj osobi, znate da ona radi najčešće od 9 h. Dakle ako mail pošaljete u 8 i 45 h ujutro, možete biti sigurni da je vaš mail na vrhu inboxa koji će zaposlena osoba odmah ujutro pregledati, pa vaš mail neće proći neopažen.

Naslov je vaša posjetnica i prvi dojam kojim ćete privući pažnju na sebe, ako želite dobiti odgovor na mail za posao.
Koristite jedan font, samo jedan jezik i neka sve bude pravopisno točno.
Pažljivo morate odabrati kome šaljete mail, jer i od toga ovisi tko i koliko brzo će vam odgovoriti. I za kraj, ako dobijete odgovor na mail za posao sami uzvratite odgovorom na njega najkasnije jedan dan od primitka. Sretno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo