božićna bajka /

Odgajateljice u Prečkom priredile adventsku gozbu i kao u restoranu posluživale vrtićance

S leptir mašnama, košuljicama i haljinicama, mališani su se sredili jer prigoda je bila posebna. Oni su na jedan dan dobili pravi restoran u kojem su se nizali sljedovi božićnog ručka, a nisu morali sami ni pospremati stolove. Sve su to veliki za njih napravili, jer su prinčevi i princeze na jedan dan postali veliki

23.12.2022.
13:43
VOYO logo

Leptir mašna brižno zategnuta, košuljice u hlače strogo utaknute, volani haljinica popeglani i s kojom sjajnom ukosnicom u kosi - male princeze i prinčevi Dječjeg vrtića "Prečko" u Zagrebu ovaj su tjedan zabljesnuli u najsvečanijem izdanju zbog sasvim posebne prigode.

Njihovi odgajatelji priredili su im ručak za pamćenje i posluživali ih kao u pravom restoranu. Na jedan dan sportska dvorana postala je luksuzni restoran u kojem su odgajatelji slijed po slijed servirali svojim "velikim" gostima poseban božićni meni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htjeli smo da im vrtić na jedan dan postane prava bajka. A u bajci nitko sam ne uzima zdjelicu i ne odlazi po ručak, niti za sobom posprema kao što to djeca rade svaki dan. Oni su vrijedni i znaju lijepe manire, ali mi smo naše prinčeve i princeze htjeli pomaziti i dočarati im osjećaj restorana. Tako da smo naše Trešnjice, Kruške i Jagode mi odgajatelji posluživali kao pravi kelneri, donosili smo im jela, pitali je li ukusno, a onda sa šarenim čašama i nazdravili. U bajci je sve moguće, pa je moguće i da naši vrtićanci dožive blagdanski ručak u kojem odgajatelji poslužuju, a oni uživaju, uživaju...", otkrila nam je odgajateljica grupe Jagoda Sandra Smodek u područnom objektu vrtića "Marles".

Image
gradske teme /

Tomašević obišao obnovljeni vrtić i Dom zdravlja: 'Doći će do potrebnih energetskih ušteda'

Image
gradske teme /

Tomašević obišao obnovljeni vrtić i Dom zdravlja: 'Doći će do potrebnih energetskih ušteda'

Ona je s kolegicama Martinom Vrkljan, Sandom Tripalo, Petrom Mršom, Ivanom Bertić, Lipak Marijankom te Vlatkom Stipanović ušla u cipele restoranske posluge koja je virtuozno raznosila pladnjeve s ukusnim jelima, a vrtićanci su pokazali da su dorasli svom zadatku i kao pravi gosti odmjeravali, kušali i odobravali servirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip iz Jagoda otkrio nam je što je bilo na meniju: "Jeli smo meso s mlincima. Bila je i juhica..." Naravno da je imao ono lice "mljac", a na kraju je dobro sjeo i kolač. Blagdanska trpeza, s lampicama ispod stola, a na stolu stolnjaci (jer to restorani imaju), potom božićne zvijezde i ubrusi.

Baš kako to rade veliki u restoranu, a barem na jedan dan vrtićanci iz Marlesa u Prečkom postali su veliki i osjetili kako to izgleda kad se veliki za blagdane podruže s prijateljima u restoranu.

"Da, bili su malo zbunjeni, ovog puta nisu morali ništa pospremati. Sve smo to radili mi", smije se Sandra Smodek koja ne skriva da je uživala u ulozi one koja servira jelo baš velikim i važnim gostima. Mališanima iz Marlesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo