božićna bajka / Odgajateljice u Prečkom priredile adventsku gozbu i kao u restoranu posluživale vrtićance

S leptir mašnama, košuljicama i haljinicama, mališani su se sredili jer prigoda je bila posebna. Oni su na jedan dan dobili pravi restoran u kojem su se nizali sljedovi božićnog ručka, a nisu morali sami ni pospremati stolove. Sve su to veliki za njih napravili, jer su prinčevi i princeze na jedan dan postali veliki

23.12.2022.
13:43
VOYO logo

Leptir mašna brižno zategnuta, košuljice u hlače strogo utaknute, volani haljinica popeglani i s kojom sjajnom ukosnicom u kosi - male princeze i prinčevi Dječjeg vrtića "Prečko" u Zagrebu ovaj su tjedan zabljesnuli u najsvečanijem izdanju zbog sasvim posebne prigode.

Njihovi odgajatelji priredili su im ručak za pamćenje i posluživali ih kao u pravom restoranu. Na jedan dan sportska dvorana postala je luksuzni restoran u kojem su odgajatelji slijed po slijed servirali svojim "velikim" gostima poseban božićni meni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htjeli smo da im vrtić na jedan dan postane prava bajka. A u bajci nitko sam ne uzima zdjelicu i ne odlazi po ručak, niti za sobom posprema kao što to djeca rade svaki dan. Oni su vrijedni i znaju lijepe manire, ali mi smo naše prinčeve i princeze htjeli pomaziti i dočarati im osjećaj restorana. Tako da smo naše Trešnjice, Kruške i Jagode mi odgajatelji posluživali kao pravi kelneri, donosili smo im jela, pitali je li ukusno, a onda sa šarenim čašama i nazdravili. U bajci je sve moguće, pa je moguće i da naši vrtićanci dožive blagdanski ručak u kojem odgajatelji poslužuju, a oni uživaju, uživaju...", otkrila nam je odgajateljica grupe Jagoda Sandra Smodek u područnom objektu vrtića "Marles".

Image
gradske teme /

Tomašević obišao obnovljeni vrtić i Dom zdravlja: 'Doći će do potrebnih energetskih ušteda'

Image
gradske teme /

Tomašević obišao obnovljeni vrtić i Dom zdravlja: 'Doći će do potrebnih energetskih ušteda'

Ona je s kolegicama Martinom Vrkljan, Sandom Tripalo, Petrom Mršom, Ivanom Bertić, Lipak Marijankom te Vlatkom Stipanović ušla u cipele restoranske posluge koja je virtuozno raznosila pladnjeve s ukusnim jelima, a vrtićanci su pokazali da su dorasli svom zadatku i kao pravi gosti odmjeravali, kušali i odobravali servirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip iz Jagoda otkrio nam je što je bilo na meniju: "Jeli smo meso s mlincima. Bila je i juhica..." Naravno da je imao ono lice "mljac", a na kraju je dobro sjeo i kolač. Blagdanska trpeza, s lampicama ispod stola, a na stolu stolnjaci (jer to restorani imaju), potom božićne zvijezde i ubrusi.

Baš kako to rade veliki u restoranu, a barem na jedan dan vrtićanci iz Marlesa u Prečkom postali su veliki i osjetili kako to izgleda kad se veliki za blagdane podruže s prijateljima u restoranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, bili su malo zbunjeni, ovog puta nisu morali ništa pospremati. Sve smo to radili mi", smije se Sandra Smodek koja ne skriva da je uživala u ulozi one koja servira jelo baš velikim i važnim gostima. Mališanima iz Marlesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo