BOLNICA SREBRNJAK / Odbori zagrebačke Gradske skupštine zadali udarac Bandiću: 'Nogalova smjena je sporna'

Image
Foto: RTL / Pixsell

Iako Bandićevi i HDZ-ovi zastupnici čine većinu u odborima, izglasani su zaključci koji ne idu na ruku gradonačelniku

21.1.2020.
16:00
RTL / Pixsell
VOYO logo

Matični odbori zagrebačke Gradske skupštine zaključili su u utorak da je nalaz Gradskog kontrolnog ureda o Dječjoj bolnici Srebrnjak nedostatan i nepotpun, da je smjena ravnatelja te bolnice Bore Nogala sporna i da je Upravno vijeće na čelu s Anom Stavljenić-Rukavinom suodgovorno za rad bolnice.

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) priopćio je da su na tematskoj sjednici Odbora za zdravstvo i Odbora za kontrolu izglasali zaključke koji nisu pravni, ali jesu politički udarac zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću vezano uz smjenu dr. Nogala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Unatoč tome što Bandićevi i HDZ-ovi zastupnici čine većinu u svakom od dva odbora, nakon višesatne rasprave izglasali smo zaključke kojima se utvrđuje da je nalaz Gradskog kontrolnog ureda o Srebrnjaku nedostatan i nepotpun, da je smjena ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak sporna i da je Upravno vijeće, na čijem čelu je Ana Stavljenić-Rukavina, suodgovorno za rad te gradske bolnice", istaknuo je Tomašević.

Rekao je da su u raspravi sudjelovali smijenjeni ravnatelj dr. Nogalo, predsjednica Upravnog vijeća Stavljenić-Rukavina i gradski zastupnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako sam na zadnjoj tematskoj sjednici prije mjesec dana upozorio zamjenicu gradonačelnika Jelenu Pavičić Vukičević da ne iznosi optužbe o nadriliječništvu u Srebrnjaku bez osnove jer time narušava ugled bolnice, sad smo dobili i najnoviji inspekcijski nalaz Ministarstva zdravstva po kojem nema govora o nadriliječništvu", naglasio je Tomašević.

"Tko će odgovarati za štetu nanesenu ugledu gradske bolnice, tko će odgovarati za nepravdu učinjenu zaposlenicima te bolnice i tko će odgovarati građanima kojima je uništena vrijedna bolnica", pita se Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo