SIRIJAC KOJI JE POBJEGAO IZ HRVATKE PRONAĐEN U ITALIJI? / Sumnja se da je ondje stigao uz pomoć krijumčara

Image

Sirijac koji je tvrdio kako je od svoje petogodišnje kćeri razdvojen u Hrvatskoj te je ovdje podnio zahtjev no potom i nestao, pronađen je u Italiji

6.10.2018.
12:19
VOYO logo

Wadie Ghazi Sineid, četrdesetrogodišnji Sirijac koji je u Hrvatskoj zatražio azil nakon dramatičnog apela preko društvenih mreža u kojem je tvrdio da ga je hrvatska policija na silu odvojila od petogodišnje kćeri Allse, a koji je potom nestao iz hotela Porin u Zagrebu, nalazi se u Italiji, do koje je došao preko Slovenije i Austrije, neslužbeno doznaje Večernji list.

Image
IZ ZAGREBAČKOG AZILA NESTAO SIRIJAC KOJI, NAVODNO, TRAGA ZA KĆERI: /

Nije bio ni jutros na prozivki, gubi mu se svaki trag

Image
IZ ZAGREBAČKOG AZILA NESTAO SIRIJAC KOJI, NAVODNO, TRAGA ZA KĆERI: /

Nije bio ni jutros na prozivki, gubi mu se svaki trag

Nije poznato hoće li mu to biti i krajnja destinacija, međutim ako ga policija uhvati bit će vraćen u Hrvatskou jer je ovdje zatražio azil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema statistikama MUP-a, od 10 tražitelja azila čak njih osmero (77 posto) napusti Hrvatsku prije nego što postupak bude okončan, a kako bi završilo na kraju na željenoj destinaciji. A od 2016. do danas 14 je azilanata od njih 1042 koji su podnijeli zahtjev za azil u Hrvatsku i vraćeno.

Sirijčev put od Albanije do Italije

Wadie Ghazi Sineid je, prema svojoj priči, s kćeri pobjegao od rata u Siriji, nakon što je umrla djevojčičina mati. S obitelji izbjeglica iz Iraka uspjeli su preko BiH ući u Hrvatsku, a dok je on otišao u jednu prodavaonicu Allsa ga je čekala. No, u dućanu je Wadieja zaustavila policija i vratila u BiH ignorirajući njegov vapaj da ga ne razdvajaju od djeteta. Tvrdio je i da su mu razbili mobitel pa nije mogao stupiti u kontakt s iračkom obitelji, ali je nestanak djevojčice prijavio tek nakon deset dana u Velikoj Kladuši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon njegove prijave, policija je krenula u istragu slučaja i potragu za petogodišnjakinjom. Ghazija je, pak, ispitala i potom mu i odobrila da podnese zahtjev za azil. No, on je nekoliko dana nakon toga nestao.

U međuvremenu je policija dobila obavijesti iz BiH i Crne Gore kako je Sirijac potkraj kolovoza i kod njih zatražio azil. Međutim, kći nije bila s njim, što nije isključivalo mogućnost da je djevojčica prijavljena pod drugim imenom. Također je rekonstrukcijom slučaja utvrđeno da je 43-godišnjak na teritorij bivše Jugoslavije ušao iz Albanije, a sada se sumnja da je uz pomoć krijumčara, preko Slovenije i Austrije, stigao u Italiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo