ŠTRAJK SE NASTAVLJA / Odbili potpisati Memorandum ministarstva pa poslali oštru poruku vladajućima: 'Nepalca za ministra'

Image
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Nastavlja se štrajk djelatnika u pravosuđu, a o štrajku se danas oglasilo Ministarstvo

29.6.2023.
19:40
Sanjin Strukic/Pixsell
VOYO logo

Nastavlja se štrajk djelatnika u pravosuđu, a o štrajku se danas oglasilo Ministarstvo.

"U Ministarstvu pravosuđa i uprave održan je novi sastanak između čelnika Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika i predstavnika Ministarstva na kojem je sindikatu ponuđeno sklapanje Memorandum o razumijevanju kojim Ministarstvo službenicima jamči uspostavljanje kontinuiranog dijaloga do ispunjenja uvjeta za isplatu plaće prema novom zakonskom uređenju sustava plaća", naveli su u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo je ponovilo da je izradi Zakona prethodila sveobuhvatna analiza i dijalog sa svim sindikatima, uključujući i sindikate koji okupljaju službenike i namještenike u pravosudnim tijelima, kao i da su sindikatima predstavljene preliminarne projekcije koje pokazuju da će novim uredbama dodatno povećanje plaća iznositi minimalno 10 do 15 posto.

POGLEDAJTE VIDEO: Sindikati nakon sastanka s Ministarstvom ne odustaju od štrajka: 'Memorandum? Ne prihvaćamo takav oblik razumijevanja'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministarstvo pravosuđa i uprave poziva predstavnike Sindikata na dostojanstven i miran prosvjed te nastavak dijaloga kako bi se građanima osigurala Ustavom zajamčena prava", zaključuju u priopćenju.

Odbili potpisivanje Memoranduma

No, izgleda da ništa od prekida štrajka. Predsjednica Sindikata Iva Šušković, čiji članovi sudski službenici štrajkaju već tri tjedna, odbila je potpisivanje Memoranduma te najavila nastavak štrajka i sutra mirni prosvjed na Trgu sv. Marka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Facebook stranici Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika u Republici Hrvatskoj objavljena je i fotografija transparenta na kojem su štrajkaši poslali jasnu poruku ministru. Na transparentu piše "Nepalca za ministra", a uz tekst je isprintan i naslov jednog nedavnog članka u kojem se navodi da će i stranci raditi u državnim službama.

Image
DOBRONIĆEV NALOG /

Vrhovni sud odobrio štrajk, ali za sudske službenike ima jednu naredbu: 'Tu situaciju hitno riješite!'

Image
DOBRONIĆEV NALOG /

Vrhovni sud odobrio štrajk, ali za sudske službenike ima jednu naredbu: 'Tu situaciju hitno riješite!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo