REZIME NATJECANJA / Od slavlja do očaja: evo kako je izgledao put hrvatskih rukometaša na SP-u u Francuskoj

Image

Tijekom prvenstva, navijači su skupa s hrvatskim rukometašima proživljavali dramatične trenutke

30.1.2017.
16:00
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija ostala je bez medalje na rukometnom svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Tijekom prvenstva, navijači su skupa s hrvatskim rukometašima proživljavali dramatične trenutke. Već prva utakmica protiv Saudijske Arabije pokazala je da je protivnik iznimno težak, no Kauboji su u konačnici pobijedili Saudijce s 5 golova razlike. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slična situacija bila je i s Mađarima, koje su naši rukometaši pobijedili s 31-28, a Kauboji su se zatim iskazali u utakmici s Bjelorusijom koju su pobjedili sa šest golova razlike.

Utakmica s Bjelorusijom ipak se isticala iz više razloga: po prvi puta u povijesti Hrvatskoj su sudile žene, sestre Charlotte i Julie Bonaventura, a reprezentativac Luka Cindrić sa svojih osam pogodaka i osam asistencija proglašen je igračem utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci, koji se pokazali teškim protivnicima, dočekali su hrvatske rukometaše u četvrtfinalu. U dramatičnoj utakmici, što se moglo vidjeti i na licima RTL-ovih komentatora u komentatorskoj sobi, hrvatski rukometaši pobjedili su samo jednim golom razlike, a već tada su svi najavljivali kako će Hrvatska završiti u finalu.

Nakon utakmice izbornik Željko Babić ostao je vjeran sebi te je na pobjedi, između ostalih, zahvalio Gospi Međugorskoj, Isusu i svima koji su molili za rukometaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od euforije do neopisive tuge u samo nekoliko sekundi - tako se najbolje može sažeti atmosfera u RTL-ovoj komentatorskoj sobi u kojoj su utakmicu s Norveškom pratili Nino Štambuk, Mirza Džomba i Goran Šprem, ali takva atmosfera zavladala je i kod ostatka nacije.

Hrvatskoj je zatim ostala borba za treće mjesto protiv Slovenaca. Utakmica je na početku krenula sjajno za hrvatske rukometaše, sve do zadnjih deset minuta kada se dogodio drmatično preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski izbornik Veselin Vujović je deset minuta prije kraja u time-outu motivirao svoje igrače s obzirom da je Slovenija gubila s osam golova razlike, a to se, očito, pokazalo ključnim.

Ipak, Hrvatska je tijekom prvenstva pokazala solidnu igru i ostvarila visok plasman uz vodstvo izbornika Željka Babića. No, njegova sudbina na čelu rukometne reprezentacije je upitna, pa će se tako tek sutra znati hoće li Kauboje na idućem prvenstvu voditi Babić ili netko drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ostale zanimljive trenutke sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj pogledajte OVDJE

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike