GRAĐANI KONAČNO DOŠLI NA SVOJE / Ovakve prizore više ne biste trebali gledati: Od sada uz par klikova možete izbjeći čekanje u redovima na šalterima

Image
Foto: Pixell

Od ponedjeljka, 24. listopada, ova usluga počinje biti aktivna za dio upravnih poslova koje građani obavljaju u Petrinjskoj 3

24.10.2022.
8:10
Pixell
VOYO logo

Prije nekoliko dana predstavljena je usluga rezerviranja reda broja čekanja putem mobilne aplikacije i rezervacije termina za upravne poslove Policijske uprave zagrebačke. A usluga koja olakšava život bit će aktivna za dio upravnih poslova koji se obavljaju u zagrebačkoj policijskoj postaji u Petrinjskoj 30.

Voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave zagrebačke Marija Goatti uvodno je objasnila kako je cilj da usluga bude pristupačna građanima, a što je slučaj i kada govorimo o upravnim poslovima.

Image
NAVALA PRVOG DANA /

Hrvati dobivaju nove osobne iskaznice: Imat će nekoliko značajnih funkcija, a evo i kako izgleda proces aktivacije

Image
NAVALA PRVOG DANA /

Hrvati dobivaju nove osobne iskaznice: Imat će nekoliko značajnih funkcija, a evo i kako izgleda proces aktivacije

"U posljednje četiri godine približili smo se građanima te od tada na četiri lokacije u gradu Zagrebu građani mogu rješavati upravne poslove i tako poštujemo njihovo vrijeme. S tim ciljem uveden je i sustav e-Redomata koji na ulazu u prostore upravnih poslova omogućuje građanima izdavanje brojeva za pojedinu uslugu. Prateći potrebe građana, a s ciljem bolje funkcionalnosti i bolje dostupnosti građanima upravo je i uvedena usluga rezerviranja reda broja čekanja putem mobilne aplikacije i rezervacije termina za upravne poslove", navela je voditeljica Goatti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktivirana usluga

"Od ponedjeljka, 24. listopada, navedena usluga počinje biti aktivna za dio upravnih poslova koji građani obavljaju u Petrinjskoj 30. Mogućnost rezerviranja reda broja čekanja putem mobilne aplikacije e-Redomat sustava građani će moći koristiti za poslovne procese podnošenja zahtjeva za osobnu iskaznicu i za putovnicu, izdavanja izrađenih osobnih iskaznica i putovnica te za reguliranje prebivališta te na taj način izbjeći čekanje u redovima na šalterima", izjavila je Gordana Burić, voditeljica Službe za upravne poslove u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Detaljnije o samom načinu korištenja usluge pojasnio je Denis Kušnjačić, voditelj Odjela za razvoj aplikacija u Službi za informatiku MUP-a, koji je objasnio kako pristupiti aplikaciji.

"Korištenje aplikacije je iznimno jednostavno. Upisivanjem riječi redomat.mup.hr ili e-Redomat u bilo koju web tražilicu na zaslonu se otvara opcija REDOMAT.MUP.HR. Ulaskom u aplikaciju kroz samo tri koraka na vrlo jednostavan i brz način građani mogu rezervirati termin koji im najbolje odgovara. Nakon odabira lokacije i rezervacije rednog broja, građani u aplikaciji odabiru uslugu, datum i termin, a što mogu učiniti za prvi sljedeći radni dan odnosno prvi slobodan termin. Molimo građane da poštuju pravilo jedna punoljetna osoba – jedan broj te da u slučaju spriječenosti dolaska, otkažu svoj termin kroz aplikaciju."

Naveo je i da u policijskim upravama u kojima se ova usluga već primjenjuje, aplikaciju na dnevnoj razini zasad koristi oko 4000 građana, a u rujnu ju je koristilo njih oko 62.000 te su i korisnici aplikacije odnosno građani i zaposlenici iskazali zadovoljstvo uslugom.

Iz Zagrebačke policije podsjetili su građane i na mogućnost korištenje e-Usluge MUP-a RH putem sustava e-Građani, ne trebate čekati u redovima na šalterima, podnesite zahtjev online!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo