očekuje se val iz srbije / Od ponoći u Hrvatsku ušlo 2.260 migranata i izbjeglica, na Harmici mirno

Image
Foto: AP Images

Od početka migracijske krize, sredinom rujna, kroz Hrvatsku je ukupno prošlo više od 366 tisuća migranata i izbjeglic

12.11.2015.
10:34
AP Images
VOYO logo

U Hrvatsku je u četvrtak do 9 sati ušlo 2.260 migranata i izbjeglica, a u zimskom prihvatnom centru u Slavonskom Brodu trenutačno se nalazi 1.208 osoba, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova RH. 

Od početka migracijske krize, sredinom rujna, kroz Hrvatsku je ukupno prošlo više od 366 tisuća migranata i izbjeglica. I dalje se očekuje veliki pritisak izbjegličkog vala iz Srbije, navodi MUP RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, zbog velikog priljeva migranata i izbjeglica preko Hrvatske u Sloveniju, jučer je slovenska strana počela postavljati žičanu ogradu uzduž zelene granice s Hrvatskom. No, kako je upozoreno iz Hrvatske, ograda koja je postavljena u neposrednoj blizini graničnog prijelaza Harmica, je na hrvatskom državnom teritoriju. Zbog toga je hrvatska policija u srijedu upozorila Sloveniju da će s hrvatskog teritorija morati biti uklonjena, naveli su iz Ravnateljstva policije RH.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova izrazilo je u srijedu otpravniku poslova veleposlanstva Slovenije u Hrvatskoj oštar prosvjed zbog postavljanja bodljikave žice na teritoriju Hrvatske, te je pozvalo susjednu zemlju da ogradu u najkraćem roku ukloni.

Slovenski mediji izvijestili su da je jutros stanje na hrvatskom graničnom prijelazu sa Slovenijom, Harmica, mirno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo