MARENDA KAO LUKSUZ / Ni djeca nisu pošteđena, val poskupljenja zahvatio i škole: Nova školska godina donosi novi udar za džepove roditelja

Image
Foto: Srecko Niketic / Pixsell

Iz grada ističu da se cijene školskih marendi i obroka nisu mijenjale više od 10 godina

30.8.2022.
19:49
Srecko Niketic / Pixsell
VOYO logo

Grad Pula izvijestio je na svojim službenim stranicama da će od jeseni poskupjeti cijene školskih marendi za četiri kune, a ručak s užinom za pet kuna. Iz grada ističu da se cijene školskih marendi i obroka nisu mijenjale više od 10 godina.

"Dnevno poskupljuju voće, povrće ulje, meso. Što se tiče energenata, primjera radi, prema izračunima Plinare od početka godine, cijena plina je za poduzetnike i pravne osobe porasla za čak 700 posto prema trenutnom stanju", kazali su iz grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad Pula i ubuduće će biti socijalno osjetljiv grad koji pomaže svojim građanima, a posebno djeci. Stoga, napomenimo kako Grad financira produženi boravak za 54 skupine u svih 11 osnovnih škola za učenike od 1. do 4. razreda. Također, subvencioniramo i trošak produženog boravka i školske marende za kategorije socijalno ugroženih građana kao i za korisnike dječjeg doplatka", dodali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo