ŽIVOT U KUTEREVU / Od male bebe do tinejdžera: Matija je postao pravi medo, najveća mu je briga kako naći sočne jabuke

Mnogi dolaze u Kuterevo vidjeti što se zbiva s omiljenim hrvatskim medvjedićem

19.7.2019.
7:17
VOYO logo

Put medvjedića Matije pratimo otkako je pronađen na cesti kod Vrbovskog. Zahvaljujući zagrebačkom zoološkom vrtu, mladunče je ojačalo. Matija je sada u utočištu za medvjede Kuterevo.

Od male bebe do ozbiljnog tinejdžera Matija je postao pravi medo u četiri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protezanje nakon popodnevnog sna. A onda slasna večera - tako izgleda Matijino poslijepodne.

Mnogi dolaze vidjeti što se zbiva s omiljenim hrvatskim medvjedićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U  Kuterevo je stigao prije mjesec dana.

''Mislimo da se on ovdje dobro snašao, odnosno, da je otkrio neke nove mogućnosti koje do sada nije u skučenom prostoru niti vidio niti mogao razviti'', ističe  vlasnik utočišta Ivan Crnković Pavenka i dodaje: ''Jede, igra se, pije i ponovno se igra i gleda da ne mora dobiti igračke za igranje nego sve ono što nađe pokušava koristiti ili za jelo ili za igru''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno je sam u brlogu. Treba vremena da se potpuno prilagodi i otkriva mogućnosti koje bi imao da je odrastao u divljini. No njegov boravak u Maksimiru bio je presudan.

''Rekao bih da mu je ovdje prikladnije nego što je bilo, s time da je onaj dio vremena koji je proveo u zoološkom vrtu bio važan da uopće preživi. Nađen je u stanju kada nije bilo jasno hoće li uopće preživjeti ili ne'', kaže Crnković Pavenka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matija odlično napreduje. Kada smo ga tek upoznali, djelovao je poput štenca. Bespomoćno cviljenje zamijenilo je mljackanje. Najveća mu je briga kako pronaći sočne jabuke.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo