BIVŠI MINISTAR / Od košarkaša u Americi do Hrvatskih šuma, INA-e i kandidata za gradonačelnika Zagreba: Tko je smijenjeni Filipović?

Image
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Bio je kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika 2021. godine. Bio je tajnik glavnog odbora HDZ-a Zagreb, član je predsjedništva HDZ-a od 2022. godine i predsjednik Akademske zajednice 'Dr. Ante Starčević'

12.12.2023.
16:32
Sanjin Strukic/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković potpisao je u utorak Rješenje o razrješenju ministra gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Davora Filipovića. Time ujedno Jurica Lovrinčević prestaje biti posebni savjetnik u kabinetu ministra.

Rođen u Sarajevu 1984. godine Filipović se u djetinjstvu seli u Makarsku te nakon završene srednje Ekonomsko – birotehničke škole u Splitu 2002., ujedno dobiva i sportsku stipendiju na Sveučilištu Fairleigh Dickinson u New Jerseyju. U Americi ostaje do 2004. gdje nastavlja igrati košarku u najjačem rangu američke sveučilišne košarke (NCAA division 1) i završava četiri semestra poslovnog menadžmenta, piše Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Splitu 2006. godine. Nastavio je poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Doktorirao je 2011. godine te nastavio daljnje usavršavanje na Harvard Kennedy School – John F. Kennedy School of Government 2014. godine.

Image
smjenio ga premijer /

Prve reakcije na smjenu ministra Filipovića: 'Duže je bio na semaforu nego u Vladi'

Image
smjenio ga premijer /

Prve reakcije na smjenu ministra Filipovića: 'Duže je bio na semaforu nego u Vladi'

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu radio je kao asistent, viši asistent i docent od 2008. do 2019. godine te kao izvanredni profesor od 2019. godine. Bio je zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba u dva mandata, predsjednik Odbora za financije i član mnogih drugih odbora. Bio je predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskih šuma i član Nadzornog odbora INA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika 2021. godine. Bio je tajnik glavnog odbora HDZ-a Zagreb, član je predsjedništva HDZ-a od 2022. godine i predsjednik Akademske zajednice 'Dr. Ante Starčević'. Postao je ministar gospodarstva i održivog razvoja u Vladi Andreja Plenkovića u travnju 2022. godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Filipović otrkio: 'Prema informacijama koje imam, Barbarić će ostati raditi u HEP-u'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo