Ova e-usluga postala je najpopularnija među građanima

7.7.2014.
16:17
VOYO logo

Oko 30 tisuća ljudi postalo je e-Građanima preuzimanjem vjerodajnice ePass u poslovnici Fine, dok su ostali iskoristili već postojeće pristupne podatke drugih sustava (HZMO, HZZ i REGOS) i online postali e-Građani. Također, u sustav e-Građani uključilo se i 2800 korisnika iz sustava AAI@EDU.

Osobni korisnički pretinac najpopularniji

Od 14 e-usluga, najpopularnija je Osobni korisnički pretinac u koji korisnici dobivaju brojne obavijesti, uključujući i one o isteku osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole ili registracije vozila, pravima za vrijeme nezaposlenosti i cijepljenju kućnih ljubimaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korisnici su otvorili preko 14 tisuća Osobnih korisničkih pretinaca, koji im omogućuju primanje osobnih informacija i poruka od tijela javne uprave, od čega i oko dvije tisuće aktiviranih mPretinaca.

Od početka rada sustava e-Građani sve e-usluge su korištene preko dvjesto tisuća puta. Najčešće je korištena usluga Osobnog korisničkog pretinca na koju su se korisnici prijavili gotovo 50 tisuća puta, zatim e-usluge HZMO-a s oko 42 tisuće prijava te e-Matice s oko 30 tisuća prijava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sustav e-Građani dostupan je na adresi https://pretinac.gov.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo