Odluka HERA-e / Od 1. siječnja pojeftinjuje struja za poduzetnike, ali i neke građane

Image
Foto: Pixell

Od Nove godine stiže dobra vijest za poduzetnike

17.12.2018.
16:20
Pixell
VOYO logo

Odlukom Upravnog vijeća HERA-e od prošlog tjedna drastično su smanjene tarifne stavke za distribuciju električne energije HEP ODS-a pa se od 1. siječnja 2019. može očekivati pojeftinjenje struje. Pojeftinjenje se odnosi na poduzetnike, ali i građane koji su veći potrošači, piše portal Energetika-net.com.  

Sukladno odluci HERA-e smanjene su mrežarine u distribuciji za neke kategorije (srednji i niski napon tarifni model crveni) i to u prosjeku za 20 posto. Tarifne stavke smanjene su poduzetništvu na srednjem naponu u tarifnom modelu bijeli, gdje je smanjena i obračunska vršna radna snaga, dok je za poduzetništvo na niskom naponu smanjenje napravljeno samo u tarifnom modelu crveni, gdje je smanjena energija i obračunska vršna radna snaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod kućanstava promjene je također bilo, ali samo u tarifnom modelu crveni koju koriste oni s priključnom snagom većom od 20 kW. 

Ova korekcija će istovremeno biti i udarac na prihode HEP-a, a upućeni kažu da će temeljem ovog smanjenja ostvariti prihode manje za oko 300 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo