'Valjaju se u povlasticama, a nama govore da smo glupi'

"Vladajućoj kasti nismo dali odriješene ruke da nas pljačkaju, nasilno oporezuju, ugnjetavaju nametima i PDV-om. Da nam putem medija poručuju da smo mi glupi jer ne razumijemo da nam je dobro.

26.9.2012.
14:34
VOYO logo

Organizacija Occupy Croatia u četvrtak 27. rujna u 20 sati na glavnom zagrebačkom trgu organizira prosvjed protiv "političke kaste koja se valja u privilegijama i povlasticama". Pozvali su građane da im se pridruže i zajedno pokažu da su nezadovoljni stanjem u zemlji i Vladinim potezima.

"Posljednji događaji nam govore da politička kasta svoju bahatost ne spušta s visoke razine. Sveopći kaos u kojem živimo odgovara upravo njima – političkoj kasti koja se valja u privilegijama i povlasticama. Za njih je otpuštanje 20.000 naših sunarodnjaka sitnica. Istovremeno su protiv svih pravila svojim pripadnicima omogućili povlaštene mirovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši roditelji, djedovi i bake sa svojim mirovinama ne mogu niti 10 dana živjeti" stoji u pozivu.

'Kriminalac' na javnoj televiziji

"Zatvaraju proizvodne pogone, smanjuju broj radnih mjesta i podržavaju prljave tehnologije. Svi oni su sudjelovali u devastaciji zemlje. I svi oni su napunili svoje džepove. Svoje plaće nisu dirali - ali nama govore da trebamo raditi za malo", navodi u priopćenju Occupy Croatia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zastrašuju nas i prijete nam – mrakom'

"Nas kada upiremo prstom u nepravdu i zločin legitimiraju. Zastrašuju nas i prijete nam – mrakom, tamnicom i tajnim službama. Nemojte biti naivni i misliti da je to kraj. Svaki tjedan Vi mislite da gore ne može, ali sve dok je vaša reakcija psovanje iza zatvorenih vrata oni će to i dalje činiti.

Pridružite nam se - neka budu nervozniji. Neka smanje cijene struje, plina, vode. Neka smanje svoja prava, neka smanje svoje plaće. Politička kasta mora biti dovedena u situaciju da odstupi prije vremena s vlasti. Moraju znati da je raditi protiv interesa ljudi put u neizvjesnost. Put u nove izbore. Vladajućoj kasti nismo dali odriješene ruke da nas pljačkaju, nasilno oporezuju, ugnjetavaju nametima i PDV-om. Da nam putem medija poručuju da smo mi glupi jer ne razumijemo da nam je dobro. Političkoj kasti je dobro. I samo njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neka vlada bude nervozna - dođite i budite s nama", pozvali su aktivisti građane da im se pridruže u četvrtak na prosvjedu na glavnom zagrebačkom trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo