BOLJE SAD NEGO NA EURU / Očajnoj Hrvatskoj očitali lekciju usred Zagreba!

Image
Foto: PIXSELL

Utakmica u kojoj su se najbolji hrvatski nogometaši trebali nametnuti izborniku Slavenu Biliću pretvorila se u fijasko.

29.2.2012.
22:13
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je pred slabo popunjenim maksimirskim tribinama doživjela debakl. Predvođena ZlatanomIbrahimovićem kojeg je zagrebačka publika ispratila pljeskom, Švedska je očitala lekciju neprepoznatljivim Bilićevim izabranicima pobijedivši 3:1.

Mlako su Hrvati ušli u susret, nije bilo pritiska kojim često pokušavamo uhvatiti suparnika na krivoj nozi u ranoj fazi utakmice, pa su Šveđani ubrzo dobili krila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gostima je pomogao i nesigurni StipePletikosa koji je lošom reakcijom poklonio Šveđanima jedanaesterac u 13. minuti. Hrvatski vratar skušio je Elma na ulasku u kazneni prostor pa sudac nije imao dvojbi. Siguran realizator penala bio je Zlatan Ibrahimović.

S obzirom na zaostatak pretpostavljalo se kako će Vatreni nastaviti s nešto ofenzivnijom igrom, ali to se nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otišli bi Šveđani na odmor s prednošću da nije došlo do nesporazuma JonasaOlssona i AndreasaIsakssona minutu prije kraja prvog dijela. Bezazlenu Schildenfeldovu dugu loptu u strahu od IviceOlića Olsson je glavom htio vratiti svom vrataru, ali nije vidio kako je Isaksson već istrčao sa svojih vrata pa je lopta završila u mreži.

U poluvremenu su izbornici napravili čak sedam zamjena, ali to nije smetalo da se već početkom nastavka promijeni i rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatan Ibrahimović se sjurio s lijeve strane, dodao Holmenu čiji udarac brani Pletikosa, ali odbijenu loptu prihvaća Larsson i šalje je u praznu mrežu.

Sve dvojbe oko pobjednika Šveđani su otklonili u 69. minuti, a glavne zasluge za pogodak opet su išle sjajnom Ibrahimoviću. Podvalio je napadač Milana loptu Larssonu koji s lakoćom matira nemoćnog Pletikosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja susreta imali su Šveđani još nekoliko izglednih prilika, ali srećom po naše reprezentativce promjene rezultata više nije bilo.

Tako se, nažalost, utakmica u kojoj su se najbolji hrvatski nogometaši trebali nametnuti izborniku Biliću pretvorila u fijasko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo