Očajni hrvatski pomorci dali WC školjku za ribu!

1.7.2010.
13:58
VOYO logo

''Ostali smo bez novca, hrane, struje, vode... svega. Što da vam pričam, evo u srijedu smo uspjeli zaustaviti jedan ribarski brod od kojeg smo dobili jednu ribu, a zauzvrat smo im dali WC školjku. To je primjer kako se snalazimo i u kakvim uvjetima živimo'', poručili su članovi posade broda 'Swift Split'.

Dodaju da je situacija takva da su potjerani iz luke i otegljeni remorkerima na 1,5 milja od obale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201006300720006''U arestu smo, uhapšeni. Lučke vlasti uzele su nam putovnice i brodski upisnik kako ne bismo pobjegli, iako je to nemoguće jer smo bez pogona. Pokvarena su nam sva tri generatora za struju i da hoćemo, ne možemo se pokrenuti. Prema našim saznanjima, vlasnik je trenutačno za troškove broda dužan između 160 i 200 tisuća dolara. Agent također ne želi više čuti za nas jer je i njima dužan. Oni su prvih tjedan-dva dana brinuli o nama i mučili se, no kada im Božić nije ništa platio, digli su ruke od nas. Ne možemo ni čamce za spašavanje spustiti u more kada bi nam to zatrebalo'', poručili su za Jutarnji list ogorčeni i očajni članovi posade.

Ipak, najviše ih muči to što njihove obitelji nemaju nikakva primanja jer im Ratko Božić tri mjeseca nije isplatio plaću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od pomoraca ispričao je za Novi list kako je tri dana čuvao jednu naranču koja mu je na kraju bila jedini obrok u danu. Svim kolegama pomorcima poručuje da se ''nikako ne ukrcavaju u Split Ship Menagmentu, jer će loše proći''.

Prethodni članak:

arti-201006290696006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo