čestitao krišto / Plenković o izborima u BiH: 'Nažalost opet je došlo do preglasavanja Hrvata. I to već četvrti put'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Čestitao je Borjani Krišto, za koju je rekao da je dobila ogromnu potporu hrvatskih birača

5.10.2022.
13:38
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Vlada je održala svoju redovitu sjednicu, a uvodno obraćanje premijera Andreja Plenkovića pratite uživo na našem portalu. Na dnevnom su redu sjednice, između ostalog, prijedlog izmjena i dopuna Zakona o rudarstvu, prijedlog izmjena Zakona o deviznom poslovanju te prijedlog zakona o hrani (EU).

Na sjednici će biti iznesena i informacija o sanaciji nastalih šteta prouzročenih olujnim nevremenom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a Vlada će donijeti i odluku o dodjeli sredstava za pomoć toj županiji te odluku o dodjeli sredstava pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica nevremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah se obratio premijer Andrej Plenković i čestitao svima koji su izašli na izbore. Čestitao je Borjani Krišto, za koju je rekao da je dobila ogromnu potporu hrvatskih birača u BiH

"Nažalost smatramo da je opet došlo do preglasavanja Hrvata u BiH kada je u pitanju izbor člana Predsjedništva. To je loše, to je već četvrti put i da će praktički proteći 20 godina u okviru kojih čak 16 godina Hrvate predstavlja čovjek koji je Hrvat iz BiH, ali za koje nisu većinski glasali pripadnici hrvatskog naroda", poručio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta jedna nepravda ne pridonosi odnosima niti unutar BiH, a niti je dobar signal i poruka za jačanje odnosa između Hrvatske i BiH i to govorim kao predsjednik Vlade koja se maksimalno trudi pomoći BiH da smo i prijatelj i saveznik i partner. Najveći smo zagovaratelj ulaska BiH u EU", tvrdi premijer.

Image
'jedno veliko ništa' /

Milanović o izborima u BiH: 'Fijasko, sramota za Hrvatsku, spomenik pasivnosti, traljavosti i kukavičluka'

Image
'jedno veliko ništa' /

Milanović o izborima u BiH: 'Fijasko, sramota za Hrvatsku, spomenik pasivnosti, traljavosti i kukavičluka'

Podsjetio je na posjete Ličko-senjskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon podsjećanja na obećanje o završetku brze ceste Bjelovar Zagreb, rekao je da su za Bjelovarsko-bilogorsku županiju osigurana 42 milijuna kuna kao pomoć nakon nevremena koje je 15. rujna protutnjalo županijom.

Podsjetio je na novihdevet milijardi eura za realizaciju projekata i dodao da Vlada ima ambiciozne ciljeve kako bi Hrvatska uhvatila korak s ostatkom EU. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo i u Zadarskoj županiji, bitan projekt vezan za vodno gospodarstvo, vodoopskrba svim dijelovima Zadarske županije, posebno otocima. Otvorili smo i novi studentski dom i restoran, zaista sjajan projekt na Sveučilištu u Zadru", rekao je Plenković, dodavši da čestita i zadarskoj zračnoj luci na milijuntom putniku.

Što se tiče punjenja podzemnog skladišta plina Okoli, Plenković je rekao da ono ide po planu i da je prešlo razinu zapunjenosti od 90 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je hrvatski stav o tome da neće priznati pripajanje ukrajinskih regija Rusiji, kao što nije priznala ni aneksiju Krima.

"Mi podržavamo teritorijalnu cjelovitost Ukrajine", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je i otvaranju novog studentskog doma u Zadru. Najavio je odlazak u Prag sutra.

"Nastavljamo osiguravati energetsku sigurnost", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitao je učiteljima i učiteljicama Svjetski dan učitelja.

"Važno je da nastavimo prioritetno ulagati u obrazovanje, raditi na osobnom i profesionalnom razvoju djece i mladih, raditi na položaju naših učitelja i na taj način raditi dobro za hrvatsku budućnost", rekao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitao je i ministru Malenici na prinovi u obitelji.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo