'OBOLJELI OD KORONAVIRUSA SU ČESTO I DALJE STIGMATIZIRANI'; Lora Vidović: / 'Mnogi se nisu mogli po posljednji put pozdraviti...'

Image
Foto: Pixsell

'Ja vjerujem da je upravo prijavljivanje problema uvelike doprinijelo ovakvom jednom fleksibilnijem rješenju', kazala je pravobraniteljica

28.12.2020.
12:05
Pixsell
VOYO logo

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović u Dnevniku N1 televizije govorila je o posjetima u domovima za starije i nemoćne u doba epidemije koronavirusa.

Vidović je kazala kako je Ured pučke pravobraniteljice od početka zatvaranja upozoravao na neodrživost plana da su korisnici domova cijelo vrijeme zatvoreni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovo vrijeme mnogi su ostali bez mogućnosti da se pozdrave posljednji put s članovima obitelji. Situacija u kojoj je netko mogao ići u kafiće i shopping centre, a netko se nije mogao pozdraviti sa svojim umirućim ocem ili majkom stvarno nije bila pravedna. Sada je preporuka od početka prosinca provedena, na način da je teško bolesnim korisnicima posjet dozvoljen", kazala je Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravobraniteljica je kazala da je to primjer koji je pokazao važnost pritužbi i prijavljivanja problema.

Poziva građane da prijave probleme

"Ja vjerujem da je upravo prijavljivanje problema uvelike doprinijelo ovakvom jednom fleksibilnijem rješenju. Ovim putem pozivam građane da nam prijave sve takve probleme i mi ćemo se potruditi naći rješenje", rekla je Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenula je i kako su oboljeli od korone često i dalje stigmatizirani, pa čak i oni koji su u samoizolaciji. Rekla je i kako siromaštvo u Hrvatskoj i dalje raste pogotovo kod starijih od 65 godina koji žive sami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo