OBJAVLJENI DOKUMENTI: / Lobist MOL-a Ani Karamarko platio 60 tisuća eura

Image

Tjednik Nacional objavio je ugovor između tvrtke u vlasništvu supruge Tomislava Karamarka i tvrtke lobista mađarskog MOL-a, Josipa Petrovića.

10.5.2016.
8:02
VOYO logo

Josip Petrović, lobist mađarskog MOL-a, preko svoje tvrtke Peritus Savjetovanje je gotovo pune dvije godine plaćao usluge tvrtki Drimia, u vlasništvu Ane Šarić Karamarko, supruge prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, objavio je tjednik Nacional koji je i objavio fotografije ugovora. Da je riječ o autentičnom ugovoru i poslovnom odnosu koji je postojao, Nacionalu je potvrdio izvor blizak Tomislavu Karamarku.

Prema tom ugovoru, Josip Petrović je za usluge savjetovanja i medijskih analiza u razdoblju nakon dolaska Tomislava Karamarka na čelo HDZ-a, a prije njegova dolaska na vlast, tvrtki njegove supruge Ane Šarić, tadašnje partnerice, isplatio najmanje 60 tisuća eura, odnosno nešto manje od pola milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 2013. do 31. siječnja 2015.

Ugovor je sklopljen 1. veljače 2013. između Petrovićeve tvrtke Peritus Savjetovanje d.o.o. i agencije Drimia u vlasništvu Karamarkove današnje supruge, a tada partnerice Ane Šarić. Trajao je od 1. veljače 2013. do 31. siječnja 2015.

U tom razdoblju tvrtka Josipa Petrovića bila je dužna tvrtki Karamarkove partnerice svakog 5. u mjesecu isplaćivati iznos od 2500 eura u kunskoj protuvrijednosti, ali je ugovor isto tako omogućavao fakturiranje promjena u eventualnoj visini troškova te otvarao mogućnost sklapanja posebnih aneksa i dodataka ugovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

EKSKLUZIVNO: Karamarkov prijatelj Jozo Petrović od MOL-a dobio 7,2 miljuna kn!

Petrović od MOL-a primio 7,2 milijuna kuna

Kako je Telegram pisao krajem prošlog mjeseca, Jozo Petrović, kontroverzni lobist i konzultant u fokusu javnosti zbog svjedočenja u arbitraži Ina-MOL, od mađarske je naftne kompanije primio 7,2 milijuna kuna od 2011. do 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrivaju to dokumenti koje je Telegram ekskluzivno objavio, a koji se nalaze na tisuću novih stranica kojima je hrvatsko tužiteljstvo nadopunilo dokaze u slučaju protiv bivšeg premijera Ive Sanadera. Sanader je, prema pravomoćnoj presudi koju je kasnije srušio Ustavni sud, uzeo 10 milijuna eura mita za prodaju Ininih dionica mađarskom gigantu.

Inače, Jozo Petrović, bivši član Uprave Ine, našao se na udaru medija, članova vladajuće koalicije, oporbe i neovisnih udruga poput GONG-a zbog svog svjedočenja u arbitraži Ina-MOL, u kojoj Hrvatska traži naknadu štete zbog navodne korupcije u procesu prodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni savjetnik šefa HDZ-a

Prema tvrdnjama čelnika Mosta Bože Petrova i Mire Bulja, Petrović, nekad blizak Ivi Sanaderu, ključni je savjetnik i prijatelj predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, što otvara niz pitanja o sukobima interesa u odnosima Vlade, Ine i MOL-a, kao i zaštiti nacionalnih interesa.

Petrov je na RTL-u izjavio da “Karamarkov prijatelj Jozo Petrović radi za MOL, protiv Hrvatske”, što je Petrović nazvao hajkom na njega i njegovu obitelj. Ubrzo nakon toga pojavili su se brojni javni pozivi da se razjasne odnosi vrha HDZ-a i kontroverznog konzultanta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo