OBITELJ UŽASNUTA TRETMANOM U BOLNICI: / Pacijenta četiri puta odvozili na spasonosnu operaciju i vraćali natrag

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Damir Spehar

Obitelj Marka Zajčića užasnuta je jer su ga liječnici četiri puta odvozili na operaciju zloćudbog tumora i vraćli natrag neobavljenog posla.

29.11.2016.
9:28
PIXSELL/Ilustracija, Damir Spehar
VOYO logo

Marka Zajčića (85) koji boluje od zloćudnog tumora četiri su puta u šibenskoj bolnici odvozili na spasonosnu operaciju i četiri puta ga vraćali, a da operaciju nije obavio. O tom predoperacijskom postupku koji zasigurno itekako utječe na psihu pacijenta te njegovih bližnjih portalu Šibenik.in ispričala je Markova kćer Sandra.

"Moj otac u bolnicu je primljen u srijedu kada mu je obavljena predoperativna terapija te je pripremljen za operaciju u četvrtak. Potom je dogovoreni operativni zahvat za četvrtak odgođen. Predoperativna terapija pripremljena je za petak. U petak je pripremljen za operativni zahvat te u kolicima dovezen pred operativnu salu da bi nakon 20 minuta u istima ponovno bio vraćen u sobu. Isti scenarij ponavlja se u ponedjeljak i u utorak", opisuje užasnuta Sandra Zajči Ljubičić ističući kako je posebno ogorčena jer šef Intenzivne obitelji nije objasnio što se događa pa su se pitali vraćaju li joj oca natrag zbog njegovih godina zbog kojih im možda nije bio toliko važan pacijent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osoba stara 85 godina sedam dana za redom je predoperativno pripremana, dovožena pred vrata operacijske sale, da bi onda svaki dan bila vraćana u sobu. Kada smo tražili objašnjenje rekli su nam da nema mjesta na Jedinici intenzivnog liječenja. Dakle, pričamo o apsurdu, zašto ljude uopće dovode na kirurgiju ako ih ne mogu operirati", pita Sandra čiji je otac na kraju 23. studenog operiran.

'Na žalost, to nam se redovno događa'

Šefa Odjela kirurgije Ivo Blaće ističe kako se problem nanalzi u manjku kreveta na Intenzivnoj gdje se smještaju operirani pacijenti, a koja se trenutno preuređuje. Ondje sada imaju četiri kreveta, dok bi nakon preuređenja trebali imati osam. Zbog manjka mjesta Zajčića nakon operacije nisu imali gdje smjestiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, otkada renoviramo odjel, to nam se redovito događa i upravo to je bio slučaj i s gospodinom Zjačićem. Nema tu nikakve diskriminacije ni zaobilaženja jer i nama liječnicima je najdraže kada sve brzo riješimo. Najgore je kada pacijent leži jer tada se možemo naći u još većim problemima. Ovaj problem odnosi se samo na teške bolesnike koji nakon operacije idu na Jedinicu intenzivne njege i upravo zato ga preuređujemo", zaključio je Blaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo