na Platku jak snijeg / Obilna kiša u Rijeci izazvala kaos: zbog poplave u trgovačkom centru automobili vozili u suprotnom smjeru, nestala i struja

Kišno nevrijeme uzrokovalo je poplave, nestanak struje i velike gužve u garažama i na prilaznim cestama

22.10.2017.
21:03
VOYO logo

Zbog obilne kiše koja u nedjelju pada na Kvarneru, velika količina vode slijevala se riječkim ulicama i prometnicama, promet je bio otežan, a vatrogasci su popodne, kada je kiša najjače padala,  imali 15-ak intervencija.

Kako se doznaje iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, najviše je intervencija, ispumpavanja vode iz nekoliko poslovnih prostora i podruma, bilo na području Sušaka, a najviše poziva bilo je oko 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima vatrogasaca, nakon 20 sati stanje je bolje i smiruje se.      

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kišno nevrijeme uzrokovalo poplave, nestanak struje i velike gužve u garažama i na prilaznim cestama

(Foto: Rijecanin.hr)

https://rijecanin.rtl.hr/wp-content/uploads/2017/10/tower-poplava-660x330.jpg?x69269

U jednom trenutku danas predvečer uslijed kišnog nevremena došlo je i do nestanka struje u riječkom Tower centru što je dovelo do niza neugodnosti kako za posjetitelje tako i za zaposlenike Centra, javlja Rijecanin.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše nevolja nestanak struje izazvao je u trenutku kada je velik broj ljudi odjednom odlučio otići iz Centra svojim automobilima, što je u garažama Centra stvorilo velike gužve. Gužva se očekivano prenijela i na prilazne ceste, pa se na odlazak iz Centra čekalo i do pola sata. Što je najgore, mnogi su u nevolji vozili i u suprotnom smjeru!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, na jednom od gornjih katova Tower centra došlo je i do proboja vode na hodnik. Zasad nemamo službenih informacija o tome, samo svjedočansva čitatelja koji su vidjeli poplavljene pješačke hodnike i djelatnike Centra kako ubrzano pokušavaju pokupiti vodu s hodnika. Čitatelji javljaju kako je na nekim hodnicima Towera bilo i 10 centimetara vode!

Inače, širom grada na terenu su brojne vatrogasne ekipe koje pokušavaju sanirati štete od velike koliine kiše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranica Meteoalarm je danas za područje Rijeke izdala narančasto upozorenje i najavu obilne kiše te bujične poplave a nakon toga jaku buru s mjestimično olujnim udarima. Istramet javlja kako je na Platku i jaka mećava, što dokazuje i ovaj video:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DHMZ prognozira kako će kiša padati cijelu noć, ali i sutra prijepodne. Od ponedjeljka poslijepodne i u utorak trebalo bi biti stabilno i sunčano ali ne i pretoplo, uz dnevno maksimalnu temperaturu od 15 stupnjeva.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo