dašak osvježenja / Obilna kiša rashladila Split i 'potopila' ulice, munje satima parale nebo nad Dalmacijom

U ponedjeljak kasno poslijepodne nevrijeme je zahvatilo južnu Dalmaciju, a navečer i makarsko te splitsko područje

9.6.2015.
12:13
VOYO logo

Obilna kiša i grmljavinsko nevrijeme koje je Split zahvatilo oko 23.30 donijelo je Splićanima barem dašak osvježenja od vrućine koja ih prati posljednjih dana.

U ponedjeljak kasno poslijepodne lokalne grmljavinske nestabilnosti zahvatile su južnu Dalmaciju, a ljetni neverini su se počeli premještati s dubrovačkog područja obalom prema sjeverozapadu. Tako su navečer zahvatili makarsko područje, a kasnije i šire splitsko, javlja crometeo.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

(Ivo Cagalj/PIXSELL)

Grmljavinski oblak bio je dovoljno jak da lokalno donese i tuču, najviše na području Trogira i okolice, a zadržao se puna dva sata donoseći lokalno jače pljuskove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Munje su satima parale nebom nad Dalmacijom, a kako je to izgledalo od Makarske do Splita, pogledajte u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(VIDEO: Mijo Jarebić/Crometeo)

Očekuje nas sunčano, ali nestabilno vrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedećih dana očekuje nas vrlo toplo vrijeme, ali će gotovo posvuda u zaobalju biti grmljavinskih nestabilnosti u popodnevnim satima. Pokoji pljusak može se dogoditi uz obalu.

Tako nas i danas očekuje pretežno ili djelomice sunčano i nestabilno vrijeme, javlja DHMZ. Uglavnom će u unutrašnjosti, uz jači razvoj oblaka, mjestimice biti pljuskova i grmljavine. U središnjim i istočnim krajevima moguće je i izraženije grmljavinsko nevrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu jugozapadni i sjeverozapadni, a navečer na sjevernom dijelu ponegdje bura. Najviša dnevna temperatura većinom između 26 i 31 Celzijev stupanj.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo