Dobri rezultati / Obilježen Dan Zagrebačke županije. Župan Kožić se pohvalio postignućima

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Prema ostvarenim prihodima kod poduzetnika u iznosu od 54 milijarde kuna, Zagrebačka županija nalazi se na drugom mjestu odmah iza Zagreba

17.7.2019.
17:48
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Svečanom sjednicom Županijske skupštine Zagrebačke županije obilježen je Dana županije u hotelu International u Zagrebu.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuo je kako je Zagrebačka županija jedna od gospodarski najstabilnijih županija u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema ostvarenim prihodima kod poduzetnika u iznosu od 54 milijarde kuna Zagrebačka županija nalazi se na drugom mjestu odmah iza Zagreba, napomenuo je dodavši kako su na drugom mjestu u Hrvatskoj po neto dobiti poduzetnika i neto dobiti po zaposlenom.

Naglasio je kako je županija prema broju poduzetnika četvrta, a prema broju zaposlenih treća županija iza grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako je krajem lipnja ove godine na području Zagrebačke županije zabilježeno 1100 manje nezaposlenih te 2800 više zaposlenih nego u isto vrijeme prošle godine.

Predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan istaknuo je kako je Zagrebačka županija, prema izvješću Policijske uprave u 2018. godini najsigurnija županija u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečanoj sjednici nazočili su i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Vladimir Lončarević, potpredsjednik Hrvatskog sabora, akademik Željko Reiner i izaslanik predsjednika Vlade ministar Dražen Bošnjaković te župani susjednih županija.

Lončarević je naglasio kako je potrebno osnažiti sinergiju između državnih tijela i županija te jačati koordinaciju aktivnosti jer mnogi projekti prelaze granice pojedinih županija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Bošnjaković istaknuo je važnost lokalne i regionalne samouprave kao prve instance države prema njenim stanovnicima. Podsjetio je kako je Vlada učinila najznačajnije iskorake u pitanju financijske decentralizacije poreznom reformom radi koje su proračuni općina, gradova i županija veći, čime je veći i prostor za djelovanje na lokalnoj razini.

Zaslužnicima su dodijeljene povelja i zahvalnice Zagrebačke županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka županija je upravna cjelina koja je službeno pod tim nazivom, Comitatus Zagrabiensis, utemeljena 17. srpnja 1759. kad joj je carica i kraljica Marija Terezija podarila grb i pečatnjak. Taj grb je i danas u uporabi, a spomenuti datum slavi se kao Dan Zagrebačke županije.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo