'Treba se prisjetiti onoga što nas je tih dana nadahnjivalo'

Predsjednik Ivo Josipović čestitao je svim građanima Dan neovisnosti, poručivši kako ovo nije samo prilika da se podsjetimo povijesti nego i prilika da se sjetimo kako su pred nama važne zadaće

8.10.2012.
16:24
VOYO logo

"Zadaće demokratskog razvoja, gospodarskog razvoja i ono što je najpreče ovog trenutka, gospodarski oporavak. Evo, koristim i ovu priliku da pozovem nadležne državne institucije, ali i sve građanke i građane da učinimo sve što je u našoj moći da Hrvatska bude uspješna i prosperitetna država", istaknuo je predsjednik Josipović.

Predsjedništvo Hrvatskoga sabora je povodom Dana neovisnosti s predsjednicima klubova zastupnika održalo sjednicu. Potpredsjednik Sabora Josip Leko tom je prigodom čestitao svim građanima Dan neovisnosti i u svom govoru podsjetio na dramatične povijesne događaje 1991. godine. Istaknuo je kako se treba prisjetiti "onoga što nas je tih dana nadahnjivalo i nosilo prema najvišem cilju što ga je čovječanstvo moglo zamisliti: prema životu u slobodi, u miru, u demokraciji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećajući na teške okolnosti obrambenog rata, Leko je naglasio: "Samostalnost, neovisnost i sloboda Hrvatske su neupitni. No, da bismo očuvali samostalnost, neovisnost i slobodu, nikada ne smijemo zaboraviti krvavi put kojim je naša zemlja morala proći. Na tom putu najteži teret oslobodilačkog i obrambenog domovinskog rata i najveće žrtve podnijeli su hrvatski branitelji kojima u ime Hrvatskog sabora iskazujemo zahvalnost za njihovo bezrezervno domoljublje, za hrabrost, odlučnost i ustrajnost. Hrvatska bez svojih branitelja je kao tijelo bez duše."

"Samopouzdanje imamo, pokazali smo ga u borbi za samostalnost i neovisnost. Uvjeren sam da ćemo isto takvim samopouzdanjem i zajedničkim naporima uspjeti sanirati sadašnje složeno stanje u državi. Naša djeca i buduće generacije to od nas očekuju. Svim hrvatskim građanima srdačno čestitam Dan neovisnosti", kazao je Leko čestitajući građanima državni blagdan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo