ZANIMLJIVA IDEJA / Obilaze WC-e da vi ne biste morali: Oni ne recenziraju ni restorane, ni kafiće, ni hotele, već - toalete

Budući programer i pravnik su pokrenuli novu aplikacija WCenezija koja je povezana s istoimenim Instagram profilom na kojima se analiziraju i recenziraju javni zahodi

30.3.2023.
23:37
VOYO logo

Recenzira se sve, pa zašto ne bi i zahodi. Dvojica studenata - budući programer i pravnik zato su pokrenuli novu aplikacija WCenezija koja je povezana s istoimenim Instagram profilom na kojima se analiziraju i recenziraju javni zahodi. Imate i unaprijed ponuđena, prilično konkretna pitanja kako bi svi koji će javni WC trebati unaprijed znali što ih čeka, piše Danas.hr.

"Od standardnih parametara gledamo ako ima papira za ruke. Ima li sapuna? Je li čisto? Ima li sušila za ruke? I najzanimljiviji dio školjka za WC. Je li mekana školjka, u kakvom je stanju četka. Jel' topla školjka, dobro bi bilo da je topla", govori programer Roko Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda vam ovo djeluje kao sanitarna inspekcija, ali nije. Ovo su Nikola i Roko. Pravnik i programer koji ne recenziraju ni restorane, ni hotele, ni apartmane. Nego toalete.

Recenzenti toaleta, ili WC-ezenti Nikola i Roko, prije nešto više od 3 godine napravili su profil na Instagramu na kojem objavljuju opširne opise kakvih sve WC-a ima po Zagrebu, ali tu nije stalo. Sada su napravili i aplikaciju. Koju možete skinuti, i po lokaciji vidjeti koji je od obližnjih WC-a pristojan, a koji - malo manje pristojan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WC kao simbol zdravlja i čistoće

"Ako je zapadna civilizacija utemeljena na načelima zdravlja i čistoće, onda je WC sigurno simbol toga i mi dajemo hommage wc školjci", objašnjava Ljubanović.

"Naljepnice ćete vjerojatno vidjeti po Zagrebu. A ako ih skenirate odvest će vas na WC-ecenzije.com", poručuje Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A svaki put kad dođete na WC-ecenzije.com, dočekat će vas jedna od šaljivih poruka kao npr: Papir je pregrub za vašu finu guzu? Ili ga uopće nema? WC četka izgleda kao da je odribala svoje, a daska vam je prehladna. Više curi iz pisoara nego iz tebe?

Tako da ako vas doista zanima kakva vas školjka negdje može dočekati…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skinite WC-ecenzije, a vlasnici WC-a, operite nekad. Bar jednom tjedno", zaključuje Kovač.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo