SKALINADA.... / Sramotna devastacija obale ne jenjava: 'Gospođa si je izgradila stepenište od kuće do mora, to morate vidjeti!'

Image
Foto: Morski.hr

Državni inspektorat je još 28. listopada 2022. godine utvrdio da se radi o izvođenju građevinskih radova bez odobrenja za gradnju. Nakon provedbe inspekcijskog nadzora, utvrdili su da vlasnica nije postupila po rješenju o uklanjanju, pa je doneseno rješenje o novčanoj kazni

31.8.2023.
19:44
Morski.hr
VOYO logo

"Na pomorskom dobru izgrađeno je 50 stepenica do mora, to morate doći i vidjeti. Prijavila sam na sve institucije, ali na žalost bez očitovanja istih. Žena nema ni papire niti građevinske dozvole, nagradila kuću i stepenice do mora", požalila se čitateljica portalu Morski.hr, potkrijepivši priču fotografijama devastacije, ali i sudskih rješenja, s obzirom na to da je prozvanoj susjedi u više navrata određeno da prekine s gradnjom, te da ukloni zidane objekte.

"Vlasnika nema, uopće tu nije upisana nego je njen pokojni otac tu imao malu kuću, a poslije njegove smrti je ona bez ikakvih papira nagradila kuću, devastirala moju i pozvana je građevinska inspekcija. Dva puta je izdano rješenje o rušenju. Napisala sam dopis i Ministarstvu mora u Dubrovniku. Oni su poslali Lučku kapetaniju i nikome ništa", opisuje situaciju u Veloj Luci, u uvali Prapatnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ODLUČILA SAM SE OKUPATI' /

Sramotna uzurpacija pomorskog dobra u Dalmaciji: 'Htjela me potjerati s mola, skoro smo se potukle!'

Image
'ODLUČILA SAM SE OKUPATI' /

Sramotna uzurpacija pomorskog dobra u Dalmaciji: 'Htjela me potjerati s mola, skoro smo se potukle!'

Državni inspektorat je još 28. listopada 2022. godine utvrdio da se radi o izvođenju građevinskih radova bez odobrenja za gradnju. Nakon provedbe inspekcijskog nadzora, utvrdili su da vlasnica nije postupila po rješenju o uklanjanju, pa je doneseno rješenje o novčanoj kazni.

Nakon što je ignorirala rješenja, Velalučanka je pokušala legalizirati bespravno izgrađeno pa je zatražila građevinsku dozvolu na čestici koja, prema katastru, ima 138 vlasnika. No, Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju iz Vele Luke, glatko ju je odbio u ožujku ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako država ipak odluči uzeti stvari u svoje ruke, nadležne službe će vratiti stanje, a račun ispostaviti osobi koja je bespravno gradila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo