USTALI U OBRANU MILANOVIĆA: / "Štakori prvi bježe s broda"

Image
Foto: Pixsell, Marko Prpić

Nakon što je u ponedjeljak pozvao vodstvo stranke da podnese ostavke zbog neuspjeha na parlamentarnim izborima, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar na meti je kolega iz SDP-a.

29.12.2015.
12:38
Pixsell, Marko Prpić
VOYO logo

"Smatram da SDP u demokratskom smislu mora odlučiti kojim će pravcem krenuti. Ono rukovodstvo koje ne pobijedi odnosno izgubi treba dati ostavku i pripremiti stranku za izbore da se izabere novo rukovodstvo SDP-a", izjavio je Ivo Baldasar u ponedjeljak na tradicionalnom novogodišnjem domjenku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranko Ostojić nije birao riječi. Svom Splićaninu poručio je kako je SDP demokratska stranka u kojoj čak i veći prevrtljivci od HDZ-ova mostobrana mogu izraziti mišljenje i siguran je kaže da bi za Ivu Baldasara "idealan dan izbora u SDP-u bio 10. travnja".

Image
BALDASAR: /

"Milanović i kompletno vodstvo SDP-a moraju dati ostavke"

Image
BALDASAR: /

"Milanović i kompletno vodstvo SDP-a moraju dati ostavke"

Zlatko Komadina ne slaže se s pozivom Baldasara da stranački šef podnese ostavku. "Izbori još nisu gotovi jer vlada nije sastavljena", kaže Komadina i pojašnjava da će SDP će analizirati rezultate izbora i birati novo vodstvo na stranačkoj konvenciji koja će se održati u iduća četiri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opačić: Mi smo dobili izbore

"Bilo je samo pitanje vremena tko će u SDP-u to zatražiti. Međutim, što se tiče mene, a mislim i cijelog rukovodstva koje je bilo u vladi, nemamo razloga i ne pada nam na pamet davati ostavke. Mi smo izbore dobili, a to što nismo sastavili vladu pitanje je jedne velike prijevare na koju reagira i jedan velik dio građana", izjavila je Opačić.

"Što se tiče Baldasara, to nije ništa novo. On već godinu i pol pokušava rušiti Milanovića. Napokon je s time izašao u javnost", dodala je ministrica u tehničkoj vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osobne frustracije

Potpredsjednik SDP-a Branko Grčić poručio je da iz Baldasara progovara osobna frustracija jer nikad nije bio kandidat na izbornim listama SDP-a.

U obranu Milanovića stao je i Peđa Grbin: "Ništa od onog što je Milanović rekao nije pogrešno", kazao je Grbin za Hrvatski radio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidović: Rezultat zahtjeva dubinsku analizu

S njim se u potpunosti ne slaže bivši ministar i član Glavnog odbora SDP-a Davorko Vidović koji je mišljenja da u SDP-u nije došlo do pobune, ali kaže da rezultat izbora u stranci zahtijeva dubinsku analizu. Vidović je u HRT-ovom Studiju 4 kazao kako smatra normalnim da ako se ne poluči obećani rezultat, trebaju se snosit posljedice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da stranka ima dovoljno demokratski potencijal da se nosi sa svojim problemima na demokratski način", dodao je.

Izjavio je i da ne podupire retoriku Zorana Milanovića. "Taj latentni građanski rat u Hrvatskoj mora završiti. Ili mi ili oni - ta politika mora završiti", kazao je Davorko Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolarić pozvala na rušenje, a Holy na ostavku

U raspravu su se uključile i bivše SDP-ovke Aleksandra Kolarić i Mirela Holy.

Bivša predsjednica ORaH-a u razgovoru za N1 Televiziju kazala je da bi bilo korektno da Milanović ponudi ostavku stranci. Bivša Račanova glasnogovornica, koja je izbačena iz SDP-a, na svom Facebook profilu pozvala je na promjene u stranci. Bivšim kolegama preporučila je što trebaju učiniti ako žele "vjerodostojan SDP".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grčić i Opačić: “Baldasar je ogorčen jer nije bio na izbornoj listi”

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo