O SIGURNOSTI, TERORIZMU I MIGRANTIMA: / Buljević se sastao s ministrom obrane Kosova

Image
7.3.2016.
14:44
VOYO logo

Buljević je pravo razgovarao s ministrom Kosovskih snaga sigurnosti Hakijem Demollijem i na sastanku je zaključeno da je potrebno nastaviti zajedničke napore prema integraciji Kosova u formate i inicijative obrambene suradnje u jugoistočnoj Europi, priopćio je MORH.

Image
MINISTAR OBRANE O IZBJEGLIČKOJ KRIZI: /

Možemo računati sa svih 15.000 vojnika ako zatreba

Image
MINISTAR OBRANE O IZBJEGLIČKOJ KRIZI: /

Možemo računati sa svih 15.000 vojnika ako zatreba

Nastavak angažmana u sklopu KFOR-a

Obje strane istaknule su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom dvaju ministarstava, a u tom kontekstu dogovoren je nastavak napora u transformaciji Kosovskih snaga sigurnosti. Ministar Buljević je naglasio kako Hrvatska želi vidjeti Kosovske snage sigurnosti spremne da sudjeluju u izgradnji sigurnosti i stabilnosti u jugoistočnoj Europi ali i šire, uključujući i sudjelovanje u međunarodnim misijama i operacijama, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspravljali su o migrantskoj krizi, mogućnostima uspostave novih alternativnih izbjegličkih ruta te o pitanjima koja se tiču rastućeg radikalizma na području jugoistočne Europe.

Obveza je svake zemlje za ulaganjem maksimalnih napora u sprječavanju potpore aktivnostima Islamske države i radikalnih čimbenika što je nova prilika za suradnju, javlja Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema razgovora bio je i nastavak hrvatskog angažmana u okviru međunarodnih napora za osiguranje nesmetanog razvoja i stabilnosti Kosova (KFOR, EULEX).

Snažna potpora euroatlantskoj orijentaciji

Buljević se također sastao s kosovskom predsjednicom Atifete Jahjagom te premijerom Isom Mustafom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovorima s njima istaknuta je snažna potpora kosovskoj euroatlantskoj orijentaciji i pozdravljena je spremnost Kosova da provede strukturne reforme i ojača institucionalne kapacitete. Iskazana je i potpora naporima u provedbi sporazuma između službene Prištine i Beograda.

Buljevićev prvi službeni posjet

Ministar je posjetio i Zapovjedništvo kopnene vojske Kosovskih snaga sigurnosti i Središte za sveučilišne studije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Buljević je istaknuo kako ovaj posjet, njegov prvi službeni otkako je stupio na dužnost, predstavlja jasan znak potpore prijateljskoj zemlji te snažnu podršku euroatlantskoj budućnosti Kosova, stoji u priopćenju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo