NOVOSADSKI NOVINAR KOJI SE NAŠAO NA PLENKOVIĆEVOJ METI: / 'Iznenadio me njegov odgovor jer smo obojica bili u Budimpešti'

Image
Foto: Facebook
28.11.2017.
15:08
Facebook
VOYO logo

Naime, dok je Plenković davao izjave medijima, novosadski novinar Miodrag Sovilj s N1 televizije upitao je hrvatskog premijera s kime to hibridno ratuje Hrvatska, na što mu je Plenković uzvratio besmislenim protupitanjem: "Jeste li vi u Hrvatskoj ili u Beogradu?".

"Iznenadio me takav Plenkovićev odgovor. Iznenadio me prije svega jer smo obojica u tom trenutku bili u Budimpešti, ali mislim da je Plenković na taj način zapravo pronašao put da ne odgovori na legitimno novinarsko pisanje, bez obzira na kojem jeziku ono bilo postavljeno", komentirao je Sovilj za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[VIDEO] PLENKOVIĆ SE SASTAO S ORBANOM U BUDIMPEŠTI PA ODBRUSIO SRPSKOM NOVINARU: ‘Jeste li vi u Hrvatskoj ili u Beogradu?’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hibridno ratovanje, podsjetimo, postalo je u posljednje vrijeme mantra Andreja Plenkovića i članova njegove Vlade, bez obzira što je Sigurnosno-obavještajna agencija utvrdila i javno priopćila da se nikakav hibridni rat u Hrvatskoj ne događa.

Osim Plenkovića, o hibridnom ratovanju danas je na press konferenciji govorio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On tvrdi da priča o hibridnom ratovanju nije došla iz vedrog neba jer takva vrsta djelovanja postoji godinama, dok s napredovanjem tehnologije napreduju i oblici u kojima se tzv. ratovanje može ispoljavati.

"Što se tiče hibridnog ratovanja, informacijskog ratovanja, specijalnog rata mogu vas uputiti na cijelu bibliografiju koja izlazi na stranim jezicima, u Hrvatskoj nažalost tek u nekoliko članaka i knjiga o čemu se danas intenzivno piše i intenzivno promišlja", rekao je Božinović na konferenciji za novinare održanoj u povodu stupanja na snagu izmijenjenog Zakona o kaznenom postupku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo